Местан: Борисов да не чака, а да изрита "Атака"

  • 22 май 2011 15:32

  • 2140
  • 6
Местан: Борисов да не чака, а да изрита "Атака"
©

Нападението на джамията в София не е инцидент, а взлом според заместника на Доган в ДПС Лютви Местан. Това е груб националистически взлом, поредно посегателство срещу основни права, обяви той пред БНР днес.

Особеността на българския национализъм в лицето на "Атака" е, че това са актове срещу човешките права на един овластен национализъм, каза Местан. Подпалени бяха молитвени килими и това е делегитимация на демократичното устройство на държавата. Това бламира властта, поставя на карта етническият мир. Това застрашава европейската визия на държавата. Държавата не може да изплаща контрибуция на "Атака", заяви Местан.

Той е категоричен, че ГЕРБ носи отговорност за превръщането на "Атака" във фактор на българската политика, защото ГЕРБ ги допусна във властта. Това коалиционно допускане зарежда с особена агресивност Волен Сидеров и ескалацията на фашизоидните им прояви, заяви Местан.

Затова персоналната отговорност на министър-председателя ще се изразява не в това да чака кога Сидеров ще оттегли подкрепата си, а да го изрита, защото поставя под съмнение европейската легитимност на България. Това ще го постави в трудна ситуация, но аз вярвам, че той поставя етническият мир по-високо и по-важен от подкрепата на "Атака", коментира човекът на Доган.

Второто нещо, което очакваме е съдебната система, правоохранителната система, да наложи закона с цялата му строгост. Има достатъчно текстове в НК за етническа омраза. Големият проблем е, че тези разпоредби не се прилагат. Тези разпоредби обаче вече не могат да стоят мъртви след 20 май, каза Местан.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2140 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
123

2014.10.09 | 21:35

6
А теб,кой те направи фактор!Време е да те изритат!!!
anonim

2014.10.09 | 17:26

5
ами защо теб и твоята паплач либерален ми местан. ти нямаш място в парламента.твоето място е да копаеш и да слагаш чакьл на новата магестрала .но и за това трябва да имаш мозьк.
айдук

2014.10.09 | 17:25

4
поп Минчо Кънчев в книгата си ,,Видрица,, разказва, че когато избягал от Диар бекир турци са го крили а българи са го предавали, и следното да ти е обица на ухото драги ми октай и догане ние не сме срещу нашите български турци а сме срещу нашите турски българи като теб с фалшвата ти диплома и твоят авер доган. Защото вашата партия ДПС не е партия на беднитебългарски турци, а е партия на богатите турски българи
dsds

2014.03.16 | 14:49

2
напълно си прав
айдук

2014.10.08 | 15:55

3
Авие не погазвахте ли исконните ни права на пешеходци да минаваме по този тротоар, а го превзехте с вашите килимчета.Ако ви е тясно в джамията направете си няколоко служби поред за един ден и тогава никои нямаше да ви закача. Забравих и за тези тонколони по минарето. Вие загатнахте за камбаните, първо в българия официална религия е православната тоест тя е доминираща. Вие не знаете и един любопитен факт, че в диар бекир са се биели камбани но как по един два удара и краи, ако попа си позволи повече прангите на краката ив кауша. Прочетете книгата ,,Видрица,, от поп Минчо Кънчев ако не е преработена сега защото аз съм го чел навремето там в тази книга. Е според вас трябва да правим както навремето в Диар бикир щом като на вас забраняваме и ние да не звъним ами това е християнска страна не мюсюлманска уважавайте както и протестантите уважават за да ви уважаваме както и тях уважаваме
tur4in

2014.03.16 | 14:48

1
Kade e tova "diar bikir",nito sme jivqli tam nito imam namerenie da jiveq.Ako iskas da otmastis,idi v "Diar bikir"napravi kakvoto trqbva da ti olekne!!!

Добави коментар

Водещи новини