Лозанова: Орешарски не ми каза, че ме маха, предложи ми пост в комисията (обновена)

  • 19 ноември 2013 09:58

  • 6758
  • 8
Лозанова: Орешарски не ми каза, че ме маха, предложи ми пост в комисията (обновена)
©

Днес или най-късно утре изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова ще бъде освободена от длъжност, предава БНР. Причината е системното недоверие от страна на Европейската комисия към работата на Лозанова.

От Европейската комисия са изпратили три писма през последните две години за пропуски в работата на директорката. Първото е до министрите Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, второто е до вицепремиера Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, а третото е изпратено тези дни лично до премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. В него има предупреждение, че ако не бъде направена кадрова промяна, може да се стигне до преразглеждане на финансирането от Европейския социален фонд.

Лозанова пое поста директор на Агенцията по заетостта по време на управлението на ГЕРБ.

Не беше отстранена от длъжност от новото правителство, но беше назначен одит на Агенцията по заетостта от сегашния министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, резултатите от който още не са готови. В Агенцията тече одит на Сметната палата и друг от Европейската комисия, която проверява изразходването на средства по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Вероятно утре Камелия Лозанова ще даде пресконференция.

"Премиерът не постави пред мен въпроса за моето оттегляне". Това заяви пред журналисти в парламента изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова по повод излязла информация за нейното отстраняване заради писма от Брюксел със съмнения за нарушение в дейността на агенцията.

Лозанова заяви, че е имала среща с премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по въпроса. „Премиерът е наясно, че в момента, ако има нещо, което се казва в тези писма, то е само мнения, съмнения и те не са свързани с мои нарушения, нито има свързаност с политика. По-скоро говорихме по въпроса да отида в комисията, но аз изчаквам отговора, който те ще ми изпратят на писмата, които аз адресирах към тях”, уточни Лозанова.

Тя заяви, че не членува нито в ДПС, нито в друга партия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6758 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.11.19 | 16:08

5
НИЩО УВОЛНЯВАИТЕ ТЕ ЗА ТОВА ЩЕ ВИ СПРАТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ.НЯМА НОВО ОТ ТРОИНАТА ЛАМЯ.

2013.11.19 | 17:34

8
ШУТ на всички тикви гербаджийски !

2013.11.19 | 16:08

4
Ръководствата на ДПС , БСП и ГЕРБ са съставени от БИСЕРОВЦИ ! Крадци , престъпници и предатели !Най -голям от всичките , мутрата Борисов !
ДО #3 Пидала любкоо

2013.11.19 | 14:42

1
Louboo,курво продажна.Каде забрави Юруш твоита Антибългарска партиика.
NBB

2013.11.19 | 16:08

3
Как ги назначавате тия бе.Тая мнооого грозна бе.А да знаете -грозните мнооого крадът,като за последна,като си мислят,че като крадат много ще се разхубавеят.Такива оправдания ще каже в съда тази крадла на едро.
A-a

2013.11.19 | 17:34

7
От Брюксел никога не се месят в кадровата политика.Това си е чиста ЛЪЖА. Единствено което прави троината ЛАМЯ, е да назначава свои хора та да може да се краде като за световно.....
До 6

2013.11.19 | 17:34

6
Ти си голям капацитет, бе. Нека те осветля, че от Брюксел искат точно отстраняването на тая спиртосана вещица, това не се казва в прав текст, просто ако не разбереш намека, спират кранчето. Тая я държат единствено заради топлите връзки с Подкрепа, но не задълго. Крадлив боклук! Да не забравяме и заместника й, селянина Гавазов, награден с този пост, защото усърдно й помогна да наредят класирането по бая схеми.
Drugarq

2013.11.19 | 16:07

2
Vreme e da maXnAT i Adem4eto..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини