Пет стотачки за тракториста на Дянков

  • 02 ноември 2013 08:40

  • 3488
  • 3
Пет стотачки за тракториста на Дянков
©

500 лв. заплата взимал трактористът в ловното стопанство "Кричим", съобщи "Марица".

В четвъртък стана ясно, че по времето на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в бившата царска резиденция на щат били назначени още камериерка, дивечовъд, цветопроизводител, лесовъд и др. Тракторист на трудов договор там е имало и преди дворецът да премине за стопанисване към Министерство на финансите, твърдят запознати. Същото се отнасяло и за останалите длъжности, за които финансист номер 1 на страната Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас обяви преди дни, че са били назначени към финансовото ведомство без конкурс. Според запознати става дума за преназначения, които са направени, след като дворецът премина от НСО в ръцете на управляваното от Дянков министерство. Това се случи през юли м.г., когато Върховният съд лиши Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и сестра му Мария-Луиза от претенциите им да си вземат "Кричим".

Дворецът е построен от цар Фердинанд като ловно стопанство. Синът му Борис го разширява и го превръща във вила на царското семейство. По времето на комунизма комплексът е национализиран и се е използвал за резиденция на Тодор Живков. Там са нощували най-важните гости от чужбина - Юрий Гагарин, Индира Ганди, шейхът на Иран, Йосиф Тито, Фидел Кастро. Издръжката на резиденцията струва около 700 хил. лв. годишно.

Градският парламент на Стамболийски пък може да се премести в двореца и съветниците да провеждат сесиите си там. Запознати твърдят, че червената съветничка Елисавета Динова може да поеме управлението на резиденцията. Тя беше два мандата кмет на близкото село Куртово Конаре, в момента се занимава със земеделие. Червената съветничка нито потвърди, нито отрече новината вчера.

Тя обясни, че все още не е встъпила в длъжност, и ако това се случи, ще са й нужни поне 1-2 седмици, за да се запознае със състоянието. "Ако колежката ни Динова стане управител, ще е гордост за целия общински съвет. Отдавна исках да проведем изнесена сесия, даже обмисляхме първо да е в едно родопско село, но това така и не се случи. Сега резиденцията ще е прекрасно място, за да сплотим местния парламент", коментира председателят на ОбС-Стамболийски Никола Дочев (ГЕРБ).

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Радо

2013.11.03 | 12:42

3
Малеееееееееее не вярвам хванаха се за последната дупка тракториста а че някои хора изнесоха милиони за тях никой не се хваща. Правят шум за някакви си 500 лева а за източеният 1,5 милиарда лева от здравната каса никой не казва!

2013.11.03 | 12:42

2
Вижте,нека не заклеймяваме всичко,заради Дянков.Критиките към него са заради 1,4 млн.лв,взети от здр.каса.Но в случая е постъпил добре,спомням си,че е направил ремонт на покрива.А ТОВА,ЧЕ ИМА НАЗНАЧЕНИ ХОРА е добре,защото този дворец е ценен и трябва да се пази.
любо

2013.11.03 | 12:42

1
аз ще му дам 5000лв да го згази с трактора.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини