Маргарита Попова: Политиците трябва да общуват и разговарят с народа си

  • 01 ноември 2013 15:58

  • 1187
  • 1
Маргарита Попова: Политиците трябва да общуват и разговарят с народа си
©

Политиците трябва да общуват и да разговарят разбираемо с народа си, човечността се изразява в умението ни да общуваме и да се разбираме на достъпен език. Това каза вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на във Враца на тържественото честване на 200-годишнината от Успението на свети Софроний Врачански, което се провежда под неин патронаж, съобщиха от прессекретариата на президентството.

В Деня на народните будители Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на припомни посланията на Софроний Врачански, които според нея са актуални и днес. В словото си тя цитира думите на свети Софроний Врачански: “Обикалям по земята българска и проповядвам на чист и разбираем български език и понеже миряните не познават друг архиерей, който да им говори така на разбираем български език, гледат на мен като на някой мъдрец”.

„Така са оценявали хората по онова време, така оценяваме и днес“, коментира Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Тя напомни, че макар да е бил свещеник, просветителят е искал не само килийни класни стаи, а светско образование с напредничави учители. Проповядвал е, че непросвещението е робство и често е казвал, че учението ще ни направи свободни.

„Днес отправяме послания към народа и политиците ни, че знанието е свобода. Важно е да направим така, че нашите деца да имат потребност да се учат. Така ще разберат какво означава да си свободен“, заяви Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Във Враца Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на се срещна с областния управител Венцислав Василев и с кмета на общината Николай Иванов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.01 | 17:30

1
da razgovariat,no s kogo,kato nikoi ne im viarva ve4e

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини