Лютви Местан към ГЕРБ: Не сте никаква десница, щом се съюзихте с Атака

  • 09 октомври 2013 10:57

  • 6150
  • 23
Лютви Местан към ГЕРБ: Не сте никаква десница, щом се съюзихте с Атака
©

Стотици хиляди невинни граждани на Сирия губят живота си, България трябва да им помогне. Скъпо плащаме, но трябва да бъдем достатъчно отговорни, ние сме страна по Конвенцията за бежанците. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на "Novini.bg".

"Предложили сме на вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, да се променят регламентите на Европейския съюз, за да се помогне в тази хуманитарна криза и на България", допълни той.

Според Местан, това се дължи на факта, че сме на такова геополитическо място, че трябва да посрещаме тези бежански потоци и като страна-членка на ЕС сме задължени да го направим.

"Това е въпрос за ценностите, на етика, за съжаление днес ГЕРБ привнесоха принципите, в жертва, съюзявайки се с "Атака" за затваряне на границите. Това поведение няма нищо общо с поведението на партиите в ЕНП. Днес ГЕРБ се проявиха като квази десен политически субект. Дебатите звучат твърде странно. Европейския парламент призовава към политика на отворени врати. Нали са дясна партия, това е скандално. Аз призовавам ЕНП да си отворят очите и да видят каква посестрима имат в редиците си", разкритикува той действията на ГЕРБ.

"Въпросът с председателят на ДАНС е приключен, това е Владимир Писанчев. Решениеята на Конституционния съд са част от Конституцията и несъгласието с тях е несъгласие с Конституцията", каза Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е народен представител по волята на избирателите. Дали олигархията в България се е родила с избирането на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС, попита Местан.

"Дали една теза е вярна или не зависи от намерението на онзи, който го поставя. Аз съм първият български политик, който постави въпросът да се посочат олигарсите, но с аргументи. Предложението за кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е направено от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и съгласувано с ДПС и БСП", завърши лидерът на ДПС.

"Вие не издържахте изпита по дясна политика. Един от основните проблеми на 42 Народно събрание е, че в него няма дясна партия. Аз съм изумен, че тези дебати звучат странно в контекста на общоевропейските дебати", смята Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. "Ние сме загрижена на каква тежест е подложена страната ни. Знаем, че България не е готова да посрещне една още по-голяма бежанска вълна, защото вече се говори за десетки хиляди бежанци. По тази тема трябва да се говори отговорно, но не да се затварят границите", обяви Местан.

Депутатът от ГЕРБ Стефан Дедев, поясни, че статут на бежанец се дава в първата сигурна страна. Той попита Турция не е ли първата сигурна страна. Според него бежанците търсят по-добър начин на живот, а не убежище.

Накрая Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в се обърна към лидерът на "Атака" Волен Сидеров и му каза, че трудно ще удържат позиции, защото имат силна конкуренция в лицето на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6150 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2013.10.10 | 11:56

22
ГЕРБ няма авторитет, за да участва в решаване на кризата. Питам тази "интелигенция", която е гласувала за Бойко дали се чувства комфортно...!?!?
манев

2013.10.10 | 11:56

23
Не се ли надценяваш.

2013.10.10 | 11:56

21
МРЪСНА ТУРСКА КУРВА СИ МЕСТАНЕ
vc

2013.10.09 | 21:37

20
и ко излезе,АТАКА СА ЛЕВИЦА? местанчо рязан,като ти откажат се палиш много ,карабино рязана!атака са ясни-ДУХАЧИ,КОЙТО ИМА ГО ПОДАДЕ -ГО ЛАПАТ.......

2013.10.09 | 21:37

19
ГЕРБ ибаха маиката на батаКИСТИТЕ,серГЕЯ и БЕЯ.
аз

2013.10.09 | 21:36

18
Ами ти не си ли в съюз с Атака вече 3 месеца,а се правишна ощипан
Един от многото

2013.10.09 | 21:36

17
До все още заблудените:alfa tv, радио атака, вестник атака - истината без цензура! Гледайте, слушайте, четете и сериозно се замислете.......България над всичко-атаката продължава!!!

2013.10.09 | 21:36

16
Bravo na ATAKA i GERB, odariha edin golqm 6amar na samozabravilite se BSP i rezacite, i nai-ve4e tova e edinstvenoto re6enie za tazi pasmina s koqto ne mojem da se spravim i da gi hranim ot sobstveniqt ni djob!

2013.10.09 | 21:35

15
Браво! Затварянето на границата е ЕДИНСТВЕНОТО правилно и национално отговорно решение. Местан защитава интересите на южната ни съседка. Браво.

2013.10.09 | 21:35

14
Да бе, Америка за това си направи ограда с Мексико.
ДО МЕСТАН

2013.10.09 | 21:34

13
И Д И О Т си ти Местане ! Престъпник от класа. Време е да ви почнем с дървото. ОСТАВКАТА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини