Местан: Горко на всеки, скрил се зад евфемистичния език на Еврокомисията

  • 20 юли 2011 15:53

  • 912
  • 0
Местан: Горко на всеки, скрил се зад евфемистичния език на Еврокомисията
© Булфото

По това кой колко вярно и отговорно чете доклада, можете да съдите за неговата политическа зрялост.

Това заяви на брифинг в парламента заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.


Местан подчерта, че докладите на ЕК винаги са балансирани и няма как да се очаква да съдържа само положителни, или само отрицателни констатации.


Прочитът на ДПС е, че ЕК поставя акцент не толкова върху положително звучащия израз „има трайна политическа воля за продължаване на реформите”, а по-скоро върху последващата твърде неприятна констатация – че няма съществени резултати в противодействието на организираната престъпност и корупцията.

Според Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, това поставя под съмнение и самата политическа воля. Той коментира, че трайната политическа воля трябва да се трансформира в трайни, видими и съществени резултати. „ЕК обаче не ги отчита и затова най-важното в доклада е категоричната препоръка на комисията, че България трябва да покаже съществени резултати. Знам, че правителството ще положи огромни усилия да интерпретира положителните нюанси от доклада и ще се опита да продиктува кои моменти от него заслужават вниманието на медиите”, смята депутатът. „Горко на всеки, който се опита да се скрие зад този особен евфемистичен език на ЕК”, заяви Местан

 


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини