Парламентът подхваща сканадала с "Атака" в Брюксел

  • 02 октомври 2013 07:04

  • 1819
  • 4
Парламентът подхваща сканадала с "Атака" в Брюксел
© Булфото

Скандалът с депутатите от "Атака" в брюкселския ресторант "Къщата на лебеда" се пренася в родния парламент.

Днес се очаква хората на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа да са в пленарна зала, след като миналата седмица отсъстваха заради командировката си в Белгия. А депутатите да наваксат с дневния ред, като първо гласуват отложения вот на недоверие, а след това и поисканата от ГЕРБ оставка на председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

От администрацията уточниха, че точките по тази пленарна седмица ще са останалите от миналата, когато ГЕРБ не влязоха в зала заради отсъствието на "Атака". Избраници от БСП, ДПС и ГЕРБ вчера коментираха скандалното поведение на националистите в емблематичната луксозна брюкселска кръчма. И еднозначно заявиха, че поведението на колегите им депутати следва да бъде коментирано в парламентарната етичната комисия. "Засега нямам информация да е постъпило официално искане, но ще разговарям с колегата Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , ще се видя с него", заяви за "Стандарт" шефът на комисията по етика и вероизповедания в Народното събрание Пламен Славов.

От "Атака" вече няколко пъти отрекоха да е имало какъвто и да е проблем в Брюксел. Но от персонала на заведението разказаха как атакистите се почерпили солидно и дори в един момент сервитьорите се принудили да им спрат алкохола. А след това избраниците пробвали да се изнижат един по един, без да платят сметката. Неофициално и от ДПС, и от БСП признаха, че хората на Сидеров са за етичната комисия, тъй като са уронили имиджа на Народното събрание. А от ГЕРБ коментираха, че засега няма да пускат сигнал, за да си проличи тройната коалиция между ДПС-БСП-"Атака". Проблемът е, че поведението на атакистите е укоримо морално, но трудно можем да се хванем за конкретен текст, по който да им търсим отговорност", коментираха вчера членове на комисията по парламентарна етика. В началото на този парламент депутатите гласуваха изрично поправка в правилника и от комисията, оглавявана от Сидеров, за правата на човека махнаха етиката.

В началото на 2010 година националист номер 1 влезе в информационния обмен със скандал на летището във Франкфурт. Депутати умуваха дали може да се отправи питане евентуално към външния министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, който да докладва за инцидента по дипломатическа линия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1819 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БОЗДУГАН

2013.10.02 | 19:30

2
Докато се дупи послушно и раболепно на господарите си от ДПС, Психото знае че е недосегаем--до следващите избори, когато ще получи мощен шут под опашката !
БОЗДУГАН

2013.10.03 | 08:39

4
Ти си гербаджийски глупак !

2013.10.02 | 19:31

3
Историята е вече променена.Сметката е платена веднага. Полиция не е викана...Вчера не искаха да плащат и вдигнаха брюкселската полиция на крак.Може ли да се вярва на скалъпени истории?
БУТАЧА

2013.10.02 | 19:30

1
ВСИЧКИ РУБЛАДЖИЙ В ЛУДНИЦАТА,А ГЕРБ,ДПС И БСП ДА СЕ РАЗПУСНАТ И СЪДЯТ В ИМЕТО НА НАРОДА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини