Найденов: Армейската естрада е част от музикалната слава на България

  • 30 септември 2013 21:23

  • 1692
  • 2
Найденов: Армейската естрада е част от музикалната слава на България
©

"В състава на Армейския естраден ансамбъл и днес в Представителния ансамбъл на въоръжените сили личат имената на едни от най-изтъкнатите дейци на българската музикална култура, оставили незабравим спомен, силни емоции, част от своите душа и сърце. Това не се забравя. Това е част от ореола на звездите в армейския естраден ансамбъл". С тези думи министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен се е обърнал към творците от Представителния ансамбъл на въоръжените сили, които днес отбелязаха 50-годишнината от създаването на армейската естрада с юбилеен концерт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, предаде БТА.

Той посочил, че тези изпълнители градят духовната връзка между армия и общество, обогатяват културни традиции и духовни ценности и доказват всеки път, че изкуството топи разстояния и бариери.

"Благодаря на всички изпълнители за вашето неуморно участие в концерти и турнета в гарнизоните на страната и извън пределите на България, чрез които превръщате времето от едно иначе напрегнато и често пъти рисковано ежедневие в мигове на естетическа наслада", е казал още министър Найденов.

Той им е пожелал да продължават да съчетават творчеството и красотата на изпълненията с предизвикателството да бъдат част от Въоръжените сили на Република България и да развиват музикалните традиции и занапред. Министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен връчи първата награда за талант, професионализъм и всеотдайност на Маргрет Николова, която от 1963 г. свързва своя творчески път с естрадата на армията.

Юбилейният концерт по повод 50-та годишнина от създаването на Армейския естраден ансамбъл се проведе в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на министъра на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен и министъра на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1692 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
wtf

2013.10.01 | 07:10

1
ta6ak-neka da peqt pevcite/armiqta da ima dr funkcii
...

2013.10.01 | 07:10

2
to pa edna armiq...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини