Миков: Хората имат нужда да се освободят от политиката на ГЕРБ

  • 27 септември 2013 08:22

  • 3103
  • 30
Миков: Хората имат нужда да се освободят от политиката на ГЕРБ
©

Ангажимет на всеки народен представител е да бъде в пленарната зала. Персонално е поискано от депутатите на "Атака" да отсъстват, поради ангажимент в Брюксел. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

"В пленарната зала не може да има други лица, без да е гласувано това. Квесторите преброиха народните представители и кворум имаше. Това, че те не са се отчели в електронната система си е персонално решение", поясни Миков.

"ГЕРБ иска да дискредитира всичко, иска да дискредитира и да блокира дейността на Народното събрание. Този вот на недоверие, който е върховата форма на търсене на политическа отговорност от правителството, според Конституцията се превръща в един опит за дискредитация, за блокиране и спиране работата на Народното събрание", каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

По думите му в момента БСП е партията, която има най-голям интерес от избори веднага, но това не е добре за страната, тъй като резултатът от тях не би бил по-различен от този през май.

Според председателят на парламента лидерът на ГЕРБ е много добър по персоналните обиди, "но това е проблем на средата, в която е израснал и възпитанието му, затова аз не му се сърдя".

"Всички политици трябва да се съобразяват с политическата обстановка. Предишния мандат нанесе тежки поражения на българския парламентаризъм, хората имат нужда да се освободят от политиката на ГЕРБ и бюджета на Дянков", заяви Миков.

"Гражданите имат капацитета и нагласата да разберат действията на всяка една политическа сила. Ако успеем на есенната сесия да постигнем напредък в полза на бизнеса, какво и един добър бюджет, то правителството ще управлява много по-спокойно. Ние сме заявили мерки, които изпълняваме. Предприемаме социална политика дори за хората, които протестират срещу нас", обяви Миков.

"Стъпките, които ние предприемаме под натиск и съотнесено към това резултатите, които бяха постигнати са изключително добри. Ние имаме кадрови грешки, но в средата, в която функционира правителството това се случва. Нормално е политически лица да заемат политически длъжности в кабинета.", завърши Михаил Миков

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3103 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2013.09.28 | 14:19

30
Бог бави но не забравя...горчиви сълзи ще проливате в личния си живот!....Престъпници долни!....Червени Педали!

2013.09.27 | 20:25

29
Жалки манипулатори, на изкуфели бабички и старци, с носталгия по младините си, и промити мозъци!Храните циганите с нашите пари и подхвърляте залъци на бедните ,само и само да сте на власт!Правилна тактика имате!-Младите хванаха по държавите, от немай къде- останаха старци и цигани!МРЪСНА КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН!
bbb

2013.09.27 | 19:10

28
Хората искат да се освободят от вас, стига сте манипулирали.
БОЗДУГАН

2013.09.27 | 19:10

27
Ясно се видя, че без партията на НИСКИТЕ ЧЕЛА --АТАКА това импотентно комуноидно правителство не може да съществува . Папагала Сидерастов трябва да си признае публично, че е в коалиция с ДПС и БСП .
ДА

2013.09.27 | 19:10

26
На първо място хората искат ОСТАВКА

2013.09.27 | 19:09

25
Персонаж от шоуто на мъпетите .
анализатор

2013.09.27 | 19:09

24
На първо място хората искат да се освободят от гнусната червено-турска паплач, подкрепяна от блюдолизеца и турски ибрикчия предателя Сайдероглу.

2013.09.27 | 19:08

18
Псевдоанализатора Маркус Ариевски пак се развихри.Продължавай да лижеш Бойковия,очевидно си специалист в това,а другите наричаш гъзолизци-смешник.
ACEH

2013.09.27 | 19:09

23
Нарцистичната Мутра ББ стига да не е на власт е много забавен. Приятно е да го гледам как се гърчи, лъже, демагогства, приказва пълни простотии, надува се и лицемерничи! Много забавен клоун е, защото за него това е единственият му природен талант
PETEV

2013.09.27 | 19:09

22
Вотът на недоверие на кабинета "Орешарски" е несъстоятелно мотивиран и няма да успее. Правителството постигна много и може би необичайната обстановка, в която работи го мобилизира. Ако продължи да работи със същото темпо, хората скоро ще усетят и по джоба си резултатите от общите ни усилия да облекчим живота им
AHIL

2013.09.27 | 19:09

21
Тиквата от Банкя, която съсипа икономиката на България следвайки идеите на недоразумението Дянков, тиквата, която прие този бюджет, сега го критикува в зала. Смях и сълзи. Същата тиква, която взе 4 милиарда заеми за по- малко от 4 години сега критикува в залата. КАЖИ МУ ГЕРБ И ПОВЕЧЕ НЕ ГО ОБИЖАДЙ

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини