Михаил Миков: Управляващите дискриминират здравеопазването във Видинско

  • 24 юни 2011 09:30

  • 1073
  • 1
Михаил Миков: Управляващите дискриминират здравеопазването във Видинско
© Булфото

Това каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, депутат от ПГ на Коалиция за България, който зададе въпрос за капиталовите разходи, заделени за болницата във Видин.

Миков посочи, че има 12% спад на броя леглоден, на базата на който се изчисляват и средствата, които получава болницата във Видин. Той посочи, че при изключително високите критерии се създава невъзможност хората да се лекуват там. „Вие наистина сте решили да закриете тази болница.

Миналата година също имаше недостиг на средства, но за Кюстендилската болница се намериха пари, за Русенската болница, от където е шефката на здравната комисия, се намериха пари”, посочи Миков.

Според него е редно здравният министър да преразгледа бюджета на министерството и да задели средства за капиталови разходи.

Той апелира здравният министър Стефан Константинов да потърси решение, защото не може без някакви ясни критерии да не се заделят средства и поради технологична изостаналост и спад на приходите да се закрие болницата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1073 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2013.09.24 | 09:36

1
Няма по-голям цървул от тоя !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини