Лидерът на ДПС Лютви Местан: Аз не съм част от олигархията!

  • 19 септември 2013 08:10

  • 4798
  • 39
Лидерът на ДПС Лютви Местан: Аз не съм част от олигархията!
©

Имам много силно очакване президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да назове кои са олигархичните кръгове в България. Той е прав в призива си за повече морал в политиката. Нека обаче посочи кои са кръговете. Те не са анонимни. Не мога да гадая кои има предвид. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Затруднявам се в определението за кръг, за олигархия, защото мога да говоря само от личен опит. Нямам самочувствието на човек, който представлява или е част от олигархични кръгове. Трябва да чуем авторите на тезата с повече конкретика. Собствено, от г-н Плевнелиев очаквам да назове кръговете", добави Местан.

"Аз не познавам г-н Цветан Василев, нямам нито една среща с този човек, нито едно ръкостискане. Бих попитал президента Плевнелиев и г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г те познават ли Цветан Василев и дали са се срещали с него. Чух, че огромна част от публичните средства са били в банката на този човек. Питам кога е станало това, по време на чие управление - мисля, че по време на управлението на г-н Борисов. Не можем да налагаме двойни стандарти по тези въпроси. Едни и същи лица да се окажат олигарси в момент, в който може би вече не обслужват интереса на една или друга партия, и да е безпроблемен контактът с тях, когато може би по един или друг начин те обслужват интересите на дадената партия. Ако има олигархични кръгове, откога съществуват тези кръгове? Защото протестът започна веднага след сформирането на правителството. Възможно ли е г-н Орешарски да създаде тези кръгове преди още да бъде избран за премиер? Не бих искал да сипя обвинения. Но аз може би знам повече неща, отколкото мога да докажа", посочи лидерът на ДПС. "Не познавам и лицата от кръга "Капитал". Може би имам едно или две ръкостискания с Иво Прокопиев", добави той.

"Ако са верни закъснелите обвинения на ГЕРБ за г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, ако той е олицетворение на злото, както го представят от ГЕРБ и разгърнаха тази бясна кампания срещу него, би трябвало да се знае коя от двете тези е вярна. Или ГЕРБ по време на мандата си не са се борили със злото, или г-н Пеевски не е зло. Няма как едновременно да се прегръщаш със злото и да се бориш с него. Какви са точно претенциите на ГЕРБ към г-н Пеевски? Трябва да спрем с митологемите. Проблемът е, че в ДПС имаме негативен публичен образ", коментира Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Попитан кой предложи Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС, Местан каза: "От мен явно се очаква посоча име или политически обект, който го е номинирал официално. Аз няма да го направя, защото не искам да ви лъжа. Бяха обсъждани 7-8 имена. Въпросът кой точно е споменал името на г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на няма пряко отношение към политическа отговорност. А и аз не съм в състояние да ви дам конкретен отговор. Ние като парламентарна група сме имали отношение и към други знакови номинации. Г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г например не можеше да стане главен секретар на МВР без съгласието на г-н Доган по времето на двойната коалиция НДСВ-ДПС. Ако предложението за г-н Пеевски беше на ДПС, нямаше да имам никакви притеснения да потвърдя това пред вас. Той е два мандата депутат от ДПС. Ние си ценим хората, а не ги предаваме. Ние ценим г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на по доверието, което той генерира сред избирателите", каза още лидерът на ДПС.

Той обясни, че създаването на Министерството на инвестиционното проектиране не е идея на ДПС, а на министър-председателя Орешарски. Попитан за назначението за зам.-министър в министерството на Джейхан Ибрямов, за когото се коментира, че няма нужната компетентност за поста, тъй като е завършил "Кинезотерапия", Местан каза: "Джейхан Ибрямов е завършил "Кинезотерапия" във ВИФ, колега е на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той също е завършил там, нали? Иначе Ибрямов има второ висше образование - "Политически мениджмънт" в престижния Нов български университет. В крайна сметка това образование надделя. Ние имаме много добре подредена младежка политика. За компетенцията му най-добре е да попитате негови преподаватели, които в момента са в Реформаторския блок и не могат да бъдат упрекнати в топли чувства към ДПС. В Джейхан Ибрямов може да се види всичко друго, но не и "калинка". Той се ползва с пълното доверие на ДПС и ще оправдае това доверие. Калинките все още са в държавната администрация и те са се пръкнали по време на управлението на ГЕРБ", добави лидерът на ДПС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4798 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
FM

2014.11.15 | 15:48

39
Спомняте ли си, преди много години. По точно миналия ВЕК.80 те години, когато гръмна вагон за Майки с деца. Ето този чобанин, горе на снимката. Бил един от инициаторите.
ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

2014.11.15 | 15:40

38
ИМА ЛИ ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ИЗТОЧНА ТРАКИЯ-СЕГА В ПРЕДЕЛИТЕ НА ТУРЦИЯ.НЕ-ЗАЩОТО СЕ ИЗСЕЛИХА СЛЕД ВОЙНАТА ЗА ДА НЕ ПОСЛЕДВАТ СЪДБАТА НА БРАТЯТА АРМЕНЦИ ПРЕДИ ТОВА.А ВИЕ ОСТАНАХТЕ В ПРЕДЕЛИТЕ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ЗНАЕХТЕ ЧЕ НЯМА ДА ВИ ИЗКОЛИМ.

2014.08.12 | 12:47

37
А има ли някой,който ще отговори с отговор различен от този?
123

2013.09.20 | 00:51

36
Крайно време е в тази държава, да се намери човек или институция, които най-после да кажат, кои са олигарсите в България. Всички ревът срещу олигархията, но никой не казва имена. Народа има право да знае. Всички политически лидери у нас, знаят много добре кои са те, но винаги бягат от отговора, с думите - аз ги зная, но няма да ги кажа. Аман от политически мижитурки.
Doktora

2013.09.19 | 17:40

29
E,i ako izleze niakoi da kaje?Shte go likvidiat.Posle tsiala vachnost shte se pitame,ne koi sa,ami koi go poracha? V omagiosana darjava jiveem. Triabva a gi IZMETEM!

2013.09.20 | 00:50

35
Очевидно е, че ГЕРБ нямат намерение да участват в измъкването на страната от кризата, в която именно те в голяма степен я вкараха. Те искат да се върнат на власт на всяка цена и инициираният вот на недоверие е поредното доказателство. Фактът, че те не искат да участват в декларацията за Националните приоритети свързани със справяне с демографската криза, връзката на бизнес с образование, засилване на икономическите механизми в страната, справянето с бедността, очевидно те не припознават в тези приоритети истинските проблеми на страната. Единственият проблем за ГЕРБ е връщане на власт на всяка цена

2013.09.20 | 00:50

34
През близо четирите години на своето управление Бойко Борисов си сменяше мнението по определен въпрос по 10 пъти. С мотивите за искане на вот на недоверие е същото положение. В началото настояваха за цялостна политика, сега искат за министерството на инвестиционното проектиране. По принцип Вот на недоверие се иска за определени политики, а не за едно или друго министерство. От ГЕРБ явно не знаят това или нямат конкретни мотиви, които да убедят и обществото, че те може да имат дори морално право да искат Вот, при положение, че не ходиха над два месеца на работа
Doktora

2013.09.20 | 00:49

33
KOMUNIZMA,E ZADNATA SKOROST NA CHOVESHKATA MISAL.

2013.09.19 | 22:31

32
Ако беше казал че не е обрязан по-можеше да му повярвам! Мръсно ченге!
ivoo

2013.09.19 | 22:30

31
Mrasna sgan !
Батака-атака

2013.09.19 | 19:50

30
КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ ? нЯКОГА ЩЕ ОТГОВОРИШ ЛИ Е ТЕМЕРУД.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини