СДС: Най-важното е да има машинно гласуване на изборите

  • 13 септември 2013 19:00

  • 1216
  • 5
СДС: Най-важното е да има машинно гласуване на изборите
©

Най-важното е да има машинно гласуване на изборите. Това заяви в Плевен лидерът на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, цитиран от БТА.

Според него постигнатите досега промени в проекта за Изборния кодекс са плод и на исканията на СДС, и на протестите. Лукарски смята, че трябва да има избор на депутати и на пропорционален, и на мажоритарен принцип, които според него са еднакво важни. Не разбрах обаче как ще се реши проблемът с "мъртвите души", добави той.

Лидерът на СДС смята, че за гражданското общество в България е важно колкото може по-бързо да се състоят предсрочни парламентарни избори. Дали десните партии ще сме готови за тях е много важно - ние трябва да се подготвим, ако искаме да се представим достойно, коментира той.

На журналистически въпрос председателят на синята партия отговори, че "печатницата на БНБ показва някаква сигурност и е хубаво да се печатат бюлетините на едно място", но добави: "да не забравяме, че назначението на управителя на БНБ е политическо и биха могли да се правят и някакви спекулации".

Лидерът на СДС бе в Плевен, за да представи Емил Михайлов като кандидат на СДС за частичните местни избори за кмет на община Белене. Той е подкрепен от други политически сили в Реформаторския блок като "Движение България на гражданите" и ДСБ, допълни Лукарски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1216 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петър Петров

2013.09.14 | 15:48

5
Има нужда да се ползва софтуера, които ни подариха от западна Европа преди дни и най-обикновенни стари компютри, на които да се инсталира и да ги има дори в най-малките общини за провеждане на месни референдуми и всякакъв вид гласувания. А не всеки път крадците управляващи общините да се измъкват от исканията за референдуми, щото хартията за провеждането им била скъпа и т.н.
Най-важното е...

2013.09.14 | 01:21

4
..да не си вкарате в анала червения-рязан чеп! Това е най-важното мой човек!!!

2013.09.14 | 00:48

3
Izob6to ne trqbva da glasuvame,dokato ne se promeni izcqlo politi4eskata varhu6ka
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.14 | 00:47

2
Ще Дойдеш ли да станем четворка?
Паднах от Марс

2013.09.13 | 20:32

1
Че СДС нали се разпадна,откъде пак се появи?

Добави коментар

Водещи новини