Божидар Лукарски: Не сме готови да се явим самостоятелно на избори

  • 27 юли 2013 09:44

  • 1704
  • 2
Божидар Лукарски: Не сме готови да се явим самостоятелно на избори
© СДС

СДС не е готова да се яви сама на едни предсрочни избори. Ако има такива, ще се търси някакъв вариант за съюз. Това заяви лидерът на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва в предаването "Факторът Кошлуков".

По думите му те ще са част от коалиционна формула, но каква точно ще е тя, той не мога да каже.

"Какво е състоянието на СДС в момента не е най-важното. Сега хората искат предсрочни избори, а аз смятам същото. Водим разговори с Реформаторския блок. Имаме сходни идеи. Центърът на този Реформаторски блок е десен около ДСБ и Синьо единство. Идеята за сформирането му е тръгнала от Радан Кънев от ДСБ. Вижте, в политиката не винаги 2+2 е 4. Аз от разговорите, които съм водил, не съм останал с впечатление, че има подписано коалиционно споразумение. Отворени сме за преговори с всички, но вариант за коалиционно споразумение не е назрял. В момента СДС не трябва да се придържа към формула, която да капсулира партията. СДС не е партия, на която трябва да се поставят условия като на ученик на поправителен", каза Лукарски.

Той добави още, че е водил разговори с Радан Кънев, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и с зелените. "Имам мнение, че за извинение е смешно да се мисли. Аз лично не съм обидил никого, а решенията от името на партията са взимани колективно", каза още новият лидер на сините.

Лукарски смята, че към момента в Реформаторския блок не може да се говори за коалиция, защото няма подписано нищо черно на бяло. "Това е по-скоро формат, който има някой пресечни точки. Пример за това е да кажем електронно гласуване, да има мажоритарен вот. Пропорционална система, но да има праг. Имаме и пресечни точки, но имаме и различия", обяви още лидерът на СДС.

Относно насилието, което бе употребено по време на последните протести, Лукарски смята, че вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола трябва да си извади поуките. "Интересно е кой е дал заповед за атака. Това бе неадекватно като решение от страна на полицията, но същото бе и от страна на депутатите, когато са решили да излизат с буса", завърши лидерът.

Последвайте канала на

1704 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.27 | 17:38

1
Всички вие от измисленият Реформаторски блок - бивши СДС-та - сте само едни ПРАСЕТА ! Дори и да влезете в управлението и в НС - вие можете само да повторите извършеното от ГЕРБ през тези 4 години.....

2013.07.27 | 17:41

2
Тези от СДС-тата съсипаха България във всяко отношение и сега пак точат зъби.На изборите народа ги бутна в канавката,те пак точат зъби.Ей погледнете се пак ще загубите.Никакъв Реформаторски блок не сте.Вие сте историческо недоразумение на грешната ваша политика!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини