Румен Петков отново става шеф в БСП

  • 10 септември 2013 07:23

  • 4695
  • 5
Румен Петков отново става шеф в БСП
©

Гореща изборна есен се очертава в редиците на БСП. След като една дузина партийни шефове станаха депутати, сега организациите в Плевен, Варна, Бургас, Сливен, Шумен трябва отново да избират местни лидери, пише в. Стандарт.

Причината е спорният член 20-и в устава, който преди 2 г. забрани съчетаването на постове в управлението на държавата и в партията. Текстът бе наречен "Поправката Румен и Румен" - срещу влиятелните Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в и Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, които тогава бяха депутати. По средата на мандата си в парламента те трябваше да се разделят с шефските места в партията. Но сега спокойно могат да се върнат в кабинетите си в София и в Плевен. Приближените до соцлидера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментират неофициално, че на следващо заседание на конгреса трябва да премахнат параграфа за несъвместителство на постовете. Защото "предизвиквал излишни трусове в организациите". Опасенията на "Позитано" 20 са, че сега близки до Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще заемат високите партийни постове.

Столичната конференция на червените е насрочена за 12 октомври. Още не е ясно дали Овчаров ще се върне официално на лидерските позиции. Но на "Леге" 10 очакват номинациите му. Сега там управлява посочената от него Анна Янева, но заради поста й на зам.-министър на икономиката тя не може да е повече шеф на БСП-София. Предварителните слухове вкарват в челната тройка за поста соцдепутата Николай Малинов, както и оргсекретаря Калоян Паргов. Ако Малинов бъде избран обаче, ще трябва да се откаже от парламента.

В Плевен е повече от сигурно, че Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в ще е новият стар шеф на червените. Или посочен от него човек. В града са вакантни постовете и на общински, и на областен лидер. Считаният за близък до соцлидера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на досегашен общински председател Любомир Петков не само стана депутат, но и от няколко дни е консул във Франкфурт. Заместниците му в местната организация са съответно губернатор и депутат на мястото на дипломата в парламента. Новината за Франкфурт свари неподготвени местните социалисти. След като Любомир Петков стана депутат, трябваше да се избере негов наследник. Но спряганият за поста Димитър Кочков ще заеме депутатското му кресло и партийният пост отново увисва.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4695 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Kolev

2013.09.10 | 22:47

5
Да им е "честито" на плевенските социалисти "новото" лице, което ще "обнови" партията
Радо

2013.09.10 | 22:47

4
Малееееееееееее алкохолика и приятеля на всички мафиотски групировки се завръща!

2013.09.10 | 22:47

3
Джуркайте се там както си искате. Само не тормозете нацията с жалките си и обидни опити да управлявате! ОСТАВКА!

2013.09.10 | 22:47

2
Единствено емиграция може да ни отърве от тия гнусни уроди.

2013.09.10 | 22:47

1
Кой назначи за консул във Франкфурт Любомир Петков без да има трудов стаж и опит?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини