Вигенин: Проблемът в Сирия може да се реши с политически средства

  • 08 септември 2013 19:18

  • 1338
  • 4
Вигенин: Проблемът в Сирия може да се реши с политически средства
©

„Осъждаме използването на химически оръжия в Сирия, но смятаме, че цялостно решение на проблема може да се намери само с политически средства”. Това заяви министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в предаването „Нека говорят…” по БТВ.

На този етап, преди доклада на експертите на ООН, не сме готови да подкрепим военна намеса. Прибързани действия не биха могли да получат подкрепа на Европейския съюз и около тази позиция се обединиха министрите на външните работи, които обсъждаха темата вчера във Вилнюс, посочи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. Той отново подчерта, че към момента няма предложение за участие на България в коалиция на желаещите. Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, каза, че по въпроса за Сирия работата на Съвета за сигурност на ООН често е блокирана, което не означава, че ролята му трябва да бъде пренебрегвана. „Предприемането на удари без санкция на ООН е спорно и възниква проблем с легитимността им. Надявам се в сегашната ситуация, когато все още могат да се избегнат военни действия, страни като Русия и Китай да поемат своята отговорност”, каза Вигенин. По думите му, ако все пак Съветът за сигурност не може да се обедини около ясна позиция, въпросът ще бъде обсъден отново още този месец на предстоящото заседание на Общото събрание на ООН.

Ръководителят на българската дипломация беше категоричен, че трябва да се въведе ред при връчването на държавни отличия на чужди граждани. Той смята, че е необходимо внимателно прецизиране на това как се оценява техният принос за двустранните отношения и какви са критериите за „изключителни” заслуги, каквато е законовата разпоредба за удостояване с орден „Стара планина”. В противен случай медалите ще се обезценят, коментира Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. Той каза също, че определянето на народен представител за генерален консул във Франкфурт ще има положително отражение преди всичко върху работата с българската общност в Германия и за решаването на нейните проблеми.

Последвайте канала на

1338 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Nikolov

2013.09.09 | 14:07

4
Вече стана традиция френски посланик да си тръгва без да е награден с медал „Стара планина”. Предишният посланик, г-н Етиен дьо Понсен, заради своите честни и обективни оценки за дейността на комунистите и тъй като успя да промени хода на делото „Борилски” (за да бъдат осъдени убийците), той не бе награден от Гоце Първанов (последният беше бесен на изказванията на посланика). А посланик дьо Понсен направи толкова много за освобождаването на българските медицински сестри от режима на Кадафи. Сега пък Вигeнин и Станишев не предлагат посланик Отие за награждаване с орден. Смятат ли нашите псевдо управници, че тези факти ще останат незабелязани от страна на Франция и дали това подобрява взимоотношенията с нея.
A

2013.09.09 | 03:02

3
На този баща му е школуван в КГБ.Хубаво е да се знае продукт на каквое този вагинин!

2013.09.08 | 23:08

2
СЪГЛАСЕН! ДА ПРАТИМ ТАМ БСП, ДПС И АТАКА И ДОКАТО НЕ ГО РАЗРЕШАТ ВЪПРОСА НИКАКВО ВРЪЩАНЕ!

2013.09.08 | 22:37

1
сърцето ти широко като гъз на гей...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини