Кирил Добрев оглави комисията за тефтерчето на Златанов

  • 05 септември 2013 12:57

  • 2846
  • 7
Кирил Добрев оглави комисията за тефтерчето на Златанов
© Булфото

Временна анкетна комисия в парламента ще чете скандалното тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси - Филип Златанов. Председател на комисията ще бъде Кирил Добрев от БСП, като всяка парламентарна група ще има по двама представители.

Създаването на временния парламентарен орган беше подкрепено от ГЕРБ. "Да излязат всички манипулации по темата наяве", аргументира подкрепата Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Колеги от ГЕРБ, вие сте използвали комисията за решаване на вътрешнопратийни проблеми. Ние поне нашите си ги решаваме на пленуми и конгреси", каза председателят на анкетната комисия Кирил Добрев и даде пример: „Емил Димитров - държали сте този човек на полусъединител повече от година. Цитати: „Да не се бърза за цигарите"; после - „Действаме"; после - „Емил Димитров - стоп"; накрая - „Да се удари след месец и половина, вече не е фактор в ГЕРБ". Фрапантен е случаят с президента Плевнелиев - разследван за конфликт на интереси, казусът е решен отрицателно. Лично Златанов разпорежда информацията да не се качва в интернет, тоест да няма гласност", каза Добрев, цитиран от Дарик.

Емил Радев от ГЕРБ пък сподели, че е любопитен да излезе цялата информация от тефтерчето на Златанов, защото по думите му са разкрити само няколко страници. Той призова да бъде оставена прокуратурата да си свърши работата.

"И понеже протестите, които някой се опитва да яхне, са точно срещу задкулисието, няма по-класически пример за задкулисна политика от това, което разкрива тефтерчето на Златанов", каза председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Сабрие Сапунджиева, която е била член на комисията „Златанов", призна, че е научила за тефтерчето от пресконференцията на прокуратурата и е била шокирана. „Ако се направи анализ на решенията, които ние сме вземали, и това, което тук чувам, че хора са виждали тефтерчето, аз лично не съм, видяла съм го по телевизията... Видях там няколко имена, които бяха визирани и искам да кажа, че има разминавания за това, което комисията е вземала като решения и това, което е записано в тефтерчето и подкрепям решението на парламента", каза тя.

Председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно съобщи, че предстоят промени в правилника за работа на Народното събрание, с които ще се засили контрола върху работата на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2846 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.11.20 | 16:17

7
тоя дето го хванаха с фалшиви пари на границата ( и после потулиха всичко) е точно за разследваща комисия

2014.11.20 | 16:17

6
Този кристално чист "другар" не беше ли арестуван на границата със Сърбия по времето на Югоембаргото със 120 000 дойче марки ? Ако е така, значи е проверен и достоен за такава длъжност "ваш другар ", дайте му една комисия на "експерта".

2014.11.20 | 16:16

5
Е6aти гнycния пpeстъпник, нa тoзи иcкaм дa мy ce изсepa нa мyцyната!

2014.11.20 | 16:16

4
Тоя доказан 100% бандит го слагат шеф на комисия? Браво другари друго от вас не сме очаквали! Червени изроди!
леля Злата

2014.11.20 | 16:11

3
Ето как децата като Кирил Добрев на бивш комунист лека му пръст се намърдват в управлението на държавата и смучат парите на народа .Комисиики,съветници какво ли не ,тези утрепки наследяват родителите си комунисти всякаш са незаменими,велики и най умните.Голяма напаст няма прочистване и спокойствие от червендели.

2014.11.20 | 16:11

2
Цяла комисия ще чепкат 1 тефтерче. То не са кулиси то не са сцени и чудеса. Абе не разбирате ли че хората не ви искат бе нагли ..... с тефтерчета ще ни занимават да ви е.а майката боклуци.

2014.11.19 | 17:40

1
Златанов може да си е писал каквото си иска, но комисията е колективен орган. А че БСП си решавали въпросите на конгреси и пленуми е голяма смешка.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини