Цветанов: С наближаването на изборите спекулациите се увеличават

  • 08 август 2011 18:49

  • 749
  • 0
Цветанов: С наближаването на изборите спекулациите се увеличават
© Булфото

Някои се опитват да спекулират като тълкуват различно парите, които Министерство на вътрешните работи получава като средства от Европейския съюз.

Смятам, че във всяко едно ведомство трябва да бъде поощрявана подобна политика – за увеличаване на усвояването на средства от европейски фондове. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в коментар на данните за европейските средства и даренията в Министерство на вътрешните работи за първото полугодие, предаде “Фокус”.

„Тези 15 270 000 лева са по Европейски фонд „Външни граници”, Европейски бежански фонд, Европейски фонд „Връщане” и проекти и програми с други държави, които сме реализирали през първото шестмесечие. Що се касае до така поднесената информация, че министерството е увеличило даренията си през първото шестмесечие, в сравнение с миналата година, това означава, че министерството е увеличило усвояването на средства от Европейския съюз. Това е политика на Министерски съвет и на всяко едно ведомство в управлението на страната”, каза министър Цветанов.

Във вторник заместник-министър Димитър Георгиев ще направи специална пресконференция за разясняване на детайли по отчета на приходите в бюджета на Министерство на вътрешните работи към 30. 06. 2011 г.

„Ще се направи много подробно разясняване на т. 3, 3.1 и 3.2, за да се спрат подобни спекулации”, каза министър Цветанов. По думите му - тъй като изборите наближават, явно подобни спекулации ще се увеличават. „Особено в някои ежедневници, които може би обслужват политически и икономически интереси” – каза министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини