Калфин: Има бежанска вълна, Младенов: Няма бежанска вълна

  • 30 август 2013 07:44

  • 1372
  • 1
Калфин: Има бежанска вълна, Младенов: Няма бежанска вълна
© Булфото

Ние сме страна, подписала конвецията на забрана на химическо оръжие. Имаме пряк интерес, защото сме близо до района на Сирия. Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът и бивш министър на външните работи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

По думите му страната ни трябва да се съобрази с по-големите, с партньорите си, да изчакаме информация на ООН. Като последствие от военните действия в Сирия страната ни ще поеме огромен поток бежанци, които няма как да бъдат върнати нито в Турция, нито в Сирия. Адекватното действие на ЕС е да помогне за бежанците, каза Калфин.

Това, което трябва да се случи: трябва да се изчака доклада на инспекторите на ООН, който ще бъде готов до няколко дни. От него ще стане ясно кой е използвал химическото оръжие и какви действия ще се предприемат занапред. Европейската позиция е ясна - Асад да се оттегли от властта и да се избере ново, демократично правителство. Това заяви Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, бивш външен министър. По думите му, няма бежанска вълна на сирийци в страната ни и не бива да се спекулира с това.

Двамата бивши външни министри Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 са на мнение, че България не бива да избързва с решението си за конфликта в Сирия. След като е използвано химическо оръжие трябва да има международна реакция, но да се изчака доклада на Съвета за сигурност на ООН за това кой е употребил смъртоносното оръжие, е мнението на двамата.

Според Младенов България трябва да подкрепи демократичният преход в Сирия. Съветът по сигурността към министър-председателя ще заседава извънредно днес във връзка със ситуацията в Сирия и отражението й върху националната сигурност на България.

Последвайте канала на

1372 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.01 | 11:04

1
И Карфин и Младенов не са българи ! Предатели ! ДОЛУ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини