Росен Плевнелиев: Не участвам в никакви войни

  • 24 август 2013 16:18

  • 4216
  • 45
Росен Плевнелиев: Не участвам в никакви войни
©

Не участвам в каквито и да е било войни, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, предаде Дарик.

Кампанията срещу мен стартира още по време на служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Очаквам тя да продължи. Тези които разделят нацията и имат безобразни действия ще се опитват да ги прехвърлят към някой друг. Няма да се обяснявам, дори да ме обявят за марсианец, заяви държавният глава и припомни думите на Чърчил: Лъжата ще обиколи половината свят, докато истината започне да покълва.

По националните приоритети трябва да се действа така, както се действа тук на Шипка. Връщам се към 2012 г., когато бе взето решение, че Национална служба за охрана (НСО) ще остане при държавния глава. НСО не бива да се политизира. Президентът е гаранцията за това. Той е надпартиен и деполитизиран. Такава трябва да бъде и НСО. Ще бъде изключителен скандал и голям проблем в сектор сигурност, ако НСО бъде прехвърлено към друга институция, която и да било тя. Министерският съвет сам по себе си е един политически орган. Ще се боря категорично и няма да допусна НСО да мине в друго разпореждане. По отношение на Национална разузнавателна служба (НРС) сме се разбрали още през 2012 г. Има сериозен смисъл НРС да отиде към Министерски съвет и изпълнителната власт”, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По Конституция президентът е гарант за баланса на интересите. Не може единствено и само Министерски съвет да назначава директорите и да отговаря за службите. Надявам се на дебат и на нов Консултативен съвет по тази тема, бе категоричен държавният глава. Плевнелиев припомни, че е заявил позиция бързо да се направят промени в Изборния кодекс. „Дори в Албания на последните избори политическите партии си стиснаха ръцете и пожелаха успех, на този който ги е победил. При нас не е така, коментира държавният глава.

За назначенията на директорите на службите президентът припомни опита с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и бе категоричен, че няма да се съгласи с нито едно друго отнемане на правомощия на президента за назначаване на хора в сектор сигурност.

Според държавният глава, напрежението и политическата криза, също се нуждаят от решение чрез консенсус. Президентът счита, че е нужен дебат по въпросите на медийната свобода в България.

Плевнелиев допълни, че лидерът на социалистите Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на продължава да повтаря, че президентът е нелегитимен, защото бил избран на избори през 2011 г. „Докога? Минаха две години, не може да се говори без никакви доказателства”, каза Плевнелиев.

В официалното си слово Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното припомни за успешната инициатива „Осинови паметник”. Над 30 паметника на територията на Габровски регион са включени в нея. „Аз съм с вас и ще работя тази инициатива да стане национална. Днес се роди идеята в криптата на самия храм-паметник на връх Шипка да гори вечен огън”, каза президентът по време на тържествената част от празника.

Плевнелиев благодари на всички, които са организирали тържествата на Шипка и призова за общи действия в полза на националните приоритети на България.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4216 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.08.28 | 21:50

44
VSI4KI SA EDIN DOL DRENKI, SINDJIR MARKA , V EDIN CIRK RABOTQT ,NO NE SI ZNAQT NOMERATA , PONEJE KOKALA E GOLQM , NE GO DAVAT.......

2013.08.28 | 21:54

45
ПРАВ СИ НО ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ - ПОМИЯР НЕ СМЕ ИМАЛИ ДОСЕГА !!!

2013.08.25 | 22:30

43
Не знам дали президентът е помак, мисля че е поредната комунистическа лъжа. Но дори да е, какво от това. Но е достоен българин. Сергей не е, Местан също. Нали 30% от коалицията ви са мюсюлмани. Изпитвате голяма омраза към тях от БСП и Атака. Нали и двете партии искахте ДПС да се обяви за незаконна. Ето защо коалицията ви е неестествена. Не може да се понасяте, но им дадохте половин България. Как така? Взаимно се съюзихте с дявола за да крадете.
TERMINATOR

2013.08.25 | 15:48

42
Този още ли не е разследван за нелегалните му фирми в Германия ? Цитирам отново негови думи "Дори в Албания на последните избори политическите партии си стиснаха ръцете и пожелаха успех, на този който ги е победил. При нас не е така..." След като го казвате, ами замислете се над собствените си думи! Вземете че подайте ръка на законно избрано Правителство! Това че ГЕРБ имали повече депутати, чисто математически, не ги прави спечелили избори и с възможност да съставят Правителство! Иначе хубави думи е наговорил Плевналиев, сега остана и да ги прочете, а после да ги осмисли, и накрая да ги изпълни той самият! Крайно време е да му се иска оставката. ОСТАВКА !
potarpevsh

2013.08.25 | 15:45

41
SHTE POVERVAM,CHE SI PREZIDENT AKO ZABRANISH PARTIITE S UKAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TOGAVA NARODNOTO SABRANIE SHTE SE IZDUHA SAMO!! VIDA SE
OOOO

2013.08.25 | 15:45

40
ПО-ГОЛЯМ СКАНДАЛ ОТ ТОЗИ,ЧЕ МУТРАТА НАЗНАЧИ ЕДНО ДРЕБНО,КРАДЛИВО,ВОНЯЩО ЧОВЕЧЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА.ЗАМЪЛЧИ И СЕ СКРИИ В ШАЛВАРИТЕ НА Ю.ЮРИЕВА (АЙШЕТО).....

2013.08.25 | 15:44

38
Лидерите на ГЕРБ, както и техния сателит госин Президенто се страхуват от мащабни разследвания и затвор, това ги тресе вече трети месец всичките, затова бяха и тия протести, но сори, нищо няма да им помогне, каквото са дробили ще си го сърбат.

2013.08.25 | 15:44

39
"Аз не участвувам в никакви войни"- каза Плевнелиев ! Аз просто организирам ПРОТЕСТИТЕ и дърпам конците отзад- трябва да спасим нашият юнак Бойко и бати Цецко- затова ще атакуваме МС и НС............

2013.08.25 | 15:44

37
Президентът не е лош като човек, но е много посредствен, което е несъвместимо със заеманата длъжност! Истинският президент живее с проблемите на населението, а не с условията налагани по време на Дългова криза, защото тази криза не е българска, изцяло е Шенгенска и няма нищо общо с българското население, което страда в пъти повече от онези, които Изплюскаха цели свят, но въпреки това продължават да се тъпчат?! Не е достойно Президентът на България да се държи като Мухльо и да говори за полагащата му се власт върху НСО!?

2013.08.25 | 15:43

36
Днешният президент е плащал в пъти по-малки заплати на служителите си от декларираните пред немските и български власти, а спечелените пари е препирал през вестник „Югозападни вести“, на който е бил издател.Далавераджия си е Плевнелиев , червено комунистче !

2013.08.25 | 15:43

35
Във ВОЙНИТЕ и БИТКИТЕ хората се избиват заради техните вярвания и интереси, там се срещат доблестта,честа, достойнството, саможертвата и глупостта! А пък при нашите политици войни и битки НЯМА, точно обратното, те са най- обикновени лукави крадци и продажници и влизат в политиката с ясното самосъзнание и планове че ще крадат!БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК И ВОЙНИК СА 2 ПЪЛНИ ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ!!!

2013.08.25 | 15:43

34
Доста млад (27 години бяха крехка възраст за сериозен житейски размах в консервативното социалистическо общество) и без никакъв опит, Росен Плевнелиев е получил по номенклатурно-партийна линия от тогавашната социална министърка Емилия Масларова разрешение за износ на български строителни работници за Германия. Освен официалната квота Росен Плевнелиев е работил и „на черно“ с двойно повече работници, за което фирмата му е разследвана от немските служби за сигурност.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини