ГЕРБ към управляващите: Спрете с партизантските сцени

  • 16 август 2013 10:49

  • 2749
  • 13
ГЕРБ към управляващите: Спрете с партизантските сцени
©

"След близо два месеца и повече незаглушаеми дебати и различни мнения днес ветото на президента отново ни връща в тази зала. Аз подкрепям ветото на президента. Подкрепям аргументите му",  каза народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова на обсъждането на ветото на президента върху актуализацията на Бюджет 2013.

Според Стоянова, има липса на задълбочен и аргументиран анализ за необходимостта от актуализация. „Има непрозрачно увеличение на разходната част на бюджета с около 300 милиона, без разчет на това за какво и кого са предназначени. Ако изпълните предизборните си обещания за справяне с контрабандата и източване на бюджета и осигурите онзи 1 милиард лева допълнителни приходи, които предлагахте да увеличим миналата година, ако проведете тези мерки, които са заложени в данъчните закони, ще има преизпълнение, което би могло да покрие евентуален спад в резултат на недобрия ръст в икономиката, както и да останат пари за прилагане на различни политики”, посочи Менда Стоянова.

„Ако спрете с партизантските си действия по поголовните смени на кадрите в приходните агенции по места, може би приходните агенции ще заработят. Да се разплащаш в срок е важно, но с тази актуализация изобщо не става дума за това. От предвидените 160 милиона лева 103 милиона лева ще се разплатят в силовите министерства. За 40 милиона лева не получихме в кои ведомства ще се насочат, за какви разплащания”, обясни Стоянова.

„Имаме шанс с ветото на президента да направим някои промени в предложената актуализация – да задължим правителството да проведе действия по законови мерки за спиране на източването и контрабандата, да събира приходи. Призовавам да подкрепим призива на председателя Станишев – Орешарски, върши си работата”, каза още депутатът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2749 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
поручик РЖЕВСКИ

2013.08.17 | 20:39

9
Президентчето Плевнелийско с това вето по същество си направи страхотно самоубийство ! Днес в парламента виждам ,че се извършва публична екзекуция на партия ГЕРБ и назначеното от нея президентче !

2013.08.17 | 23:21

13
Не е президентче,а нашият уважаван президент.Що за българи сме,ако не си уважаваме държавния глава и го обиждаме.Какво толкова ви е направил,че който иска го плюе.Като че ли всички сме съвършенни и чисти като роса.И Каракачанов,Премянов и други забравени политици.Чисти и непорочни девици.
Кали

2013.08.17 | 20:39

12
Не сме за ГЕРБ,а за нормална демократична държава.Вие узорпирахте власта и сега весички които се ви подкрепят са от ГЕРБ.Самозабравилите се сте вие.

2013.08.17 | 20:39

10
Менда ??? Що за име ?Каква е тая дунда смотана ?Помачка ли е ,турска подлога ли е ?

2013.08.17 | 20:39

11
Глeдaй ceга kaкво ce пoлyчавa! Mecтан- агент "павел" говори o6иден, че пpoтестиращите сkaндирали "тypци вън", "не, на тypците" и т.н., а то се оказва че най-големите пcyвни cpещу нeгo идвaли oт нeгoвитe xopa, дeмек пoддръжниците нa БКП-ДПС катo тe6e, cтpаннo, а?

2013.08.17 | 20:39

8
ТИКВАТА БОРИСОВ е смазан ! Напусна залата ! Манолова не му даде думата съгласно правилника ! Ба си мамата !
Боздуган

2013.08.17 | 20:39

7
ТАШЕВА е един от най-качествените депутати ! БРАВО !Отлична реч ! Ако ВОЛЕН изгони през м. май ГЕРБ от властта , днес ТАШЕВА закла жалките остатъци от тая престъпна организирана група ! Плевнелиев бе смазан ! Тоя пухльо смотан затова се крие някъде в гори тилилейски ! Жалък страхливец !
даниел

2013.08.17 | 20:36

6
Защо точно се обръщаш въпроса? ГЕРБ не управлява в момента..... от както БСП стъпи на власт нищо добро не видяхме..... Компромати , скандали , теглене на заем без да се оповести за какво прозрачно..... тука не говорим за кой какво е направил и как се е отчел и дали е крадец..... тези практики правителството да си прави какво иска непрозрачно и неморално трябва да спрат.... независимо кой управлява

2013.08.16 | 17:36

2
За първи път в парламента Менда Стоянова подкрепя призива на Станишев да си върши работата това правителство.Не мога да повярвам,че човек от Герб,подкрепя друг от БСП.Дали им дойде АКЪЛА в главата на нашите депутати,че конфронтацията в папламента не водят до решаване на проблемите.Или се стреснаха от УЛИЦАТА?
даниел

2013.08.17 | 20:35

5
Точно казано... Да си вършат работата.... да но в случая правителството не си я върши... напротив.... не работи в интерес на хората..... тоя милиярд къде ще отиде? никаква инвестиция... ще раздават пари .... другата година как ще покрият разходите на държавата..... след като раздават пари.... и не инвестират.... дълг ще се изплаща .... положението е лошо.... назначават се псевдо специалисти.... теглят милиярд без да се обосноват за какво..... не става така...

2013.08.16 | 17:37

3
колега прочети първия коментар, защото влизаш и ти в това число, тъпоумен комунист.

2013.08.17 | 20:35

4
Е КАК ДА СПРАТ С ПАРТИЗАНСКИТЕ СЦЕНИ КАТО СА ПАРТИЗАНИ МАНДРАДЖИИ.

2013.08.16 | 17:36

1
Г-ЖО СТОЯНОВА--НЕ ИМ ГОВОРЕТЕ КАТО НА НОРМАЛНИ ХОРА--ТОВА СА КОМУНИСТИ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА БИВШИ КРИМИНАЛНИ ТИПОВЕ, НА НИСКООБРАЗОВАНИ СЕЛЯНЧЕТА, ПОДЛЪГАНИ ДА ИЗЛЯЗАТ В ШУМАТА , НА ГРАДСКИ ЛУМПЕНИ И ДЕГЕНЕРАТИ--ТАКА , ЧЕ Е ИЗЛИШНО ДА ИМ СЕ ОБЯСНЯВА !!! ТЕ СА ОСТАНАЛИ НА УМСТВЕНОТО НИВО НА РОДИТЕЛИТЕ СИ !!!

Добави коментар

Водещи новини