Менда Стоянова: Актуализацията на бюджета е необоснована

  • 25 юли 2013 12:13

  • 2021
  • 6
Менда Стоянова: Актуализацията на бюджета е необоснована
©

Днес предстои актуализацията на Бюджет 2013 - най-важният финансов закон, от който зависи стабилността на държавата. Не става ясно какво обаче налага тази стъпка в спешен порядък. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Някои казват - това е ново правителство, то има право на свои виждания и политики и трябва да му бъде дадена възможност да ги реализира. В актуализацията обаче няма нови политики. Не виждам и сериозен анализ на промените и тенденциите, които се очакват", добави тя.

"За съжаление, дългият и пространен анализ, който се опита да направи финансовият министър, не можа да ме убеди в необходимостта от тази стъпка на правителството Той каза, че държавата е в лошо финансово състояние и актуализацията ще спаси държавата. В анализа му обаче бяха подбрани избирателно данни от различни периоди от време. Не е вярно, че през 2011-2012 г. държавният дълг се е увеличил с 4 млрд. лв. Данните са манипулирани. Единствената цел е да се каже "Другари и другарки, положението е много лошо и ние трябва да го оправим", посочи Стоянова.

По думите й правителството не предприема никакви мерки за борба с контрабандата и сивата икономика. Тя изрази опасение, че не се знае и до какво ще доведе предвижданото намаление на цената на тока.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2021 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Боздуган

2013.07.26 | 12:10

6
Помачката МЕНДА е прислужница на ТИКВАТА !Борисов е тъжен,тъжен, още малко и ще потекат сълзи и сополи . Изтърва властта и няма път към нея !ГЕРБ се разпада ! Ясно му е , че на избори след година и повече ГЕРБ няма да влезе в парламента ! Дори и на такъв простак и глупак като него неизбежният провал е ясен !
С.Ц.

2013.07.25 | 16:00

5
МЕНЗИС СТОЯНОВА ДА СИ АКТОАЛИЗИРА ПОВИКВАТЕЛНИТЕ ЗА ЗАТВОРА,ЧЕ КАТО ГЛЕДАМЕ ,ДОСТА СТАНАХА ''ДУШИЧКИТЕ БЕДНИ''
РЕАЛИСТ

2013.07.25 | 15:11

4
Целта на емитирането на 1 млрд. лв е, че комунистите трябва да си подсигорят солиден електорат при евентуални предсрочни избори. Без да обиждам пенсионерите, но по-значителната част са необразовани и като им хвърлят по 30-40 лв коледни и великденски добавки, те вместо да се притесняват, че България може да пострада, ще си гласуват сляпо за комунягите. Аз съм икономист, както и всеки друг такъв ще каже, че държавата няма да се оправи, като се стимулират пенсионерите, циганите и мързеливите.
БОЙ ПОСЛЕДЕН Е ТОЗИ !

2013.07.25 | 14:46

3
Абе ,за теб може и да е необоснована актуализацията на бюджета ,ама за турско-червените ,си е бая обоснована - сега им е паднало да крадат ,за последен път.

2013.07.25 | 14:46

2
Сульо и пульо се пънат да коментират, ама бас държа, че и един си няма понятие за какво точно иде реч!
4

2013.07.25 | 14:46

1
Целта е да се разплатим с "бизнеса" и да му възстановим ДДС-то .... разбирай да източим 1 млрд. ДДС. Теоретично за да се възтанови ДДС трябва да е внесено преди това и съответно за да се върне повече трябва да е внесено повече. Обаче в нашата ситуация връщаме ДДС на кухи фирми с празни камиони.

Добави коментар

Водещи новини