Походът "Орешарски марш" пристигна в Стара Загора

  • 08 август 2013 20:28

  • 1677
  • 4
Походът "Орешарски марш" пристигна в Стара Загора
©

Десетки граждани посрещнаха на западния вход на Стара Загора участниците в протестния пешеходен поход „Орешарски марш“ и заедно продължиха с националните знамена към центъра на града, съобщи БНР.

Пред журналисти на пътя те заявиха, че двама старозагорци са заявили желанието си да се присъединят към похода. Днес групата измина в най-горещия августовски ден близо 40 км от Чирпан до Стара Загора. "Винаги в България са били малко хората, които започват нещо. Иначе с негативност не се занимаваме. След втория ден тялото така почва да те боли и ти се иска да се върнеш обратно, обаче идеята, която сме си поставили ни дава сили. И не само идеята, хората, които ни посрещат по пътя и ни дават един плод или вода, клаксоните, които ни поздравяват по пътя, така те зареждат", каза участник в похода.

"Една от идеите, моите лични, с които съм тръгнал, е да покажа на хората, че ако искаме истинска демокрация, ако искаме по-добро управление и политиците да слушат народа, всеки трябва да го заяви много ясно, много твърдо, тогава ще го получим. Ако си стоим в къщи, няма да го получим! Сега не е нито 1990-а, нито 1997-а година. Може ли един кабинет да падне без генерална национална стачка", чудеше се друг недоволен от кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

"И без това смятам, че двете партии, които в момента ни управляват, имат страшно ниска подкрепа в момента, смешно ниска. И затова хората, които са недоволни, вместо да си недоволстват в къщи, просто да отидат и да го заявят ясно и мирно. Затова сме тръгнали през села и градове, за да покажем, че няма защо хората да се страхуват. Относно селяните-тях никой не ги подценява, те просто още не знаят, че свободата е осъзната необходимост. Ако дадеш на един роб крила, какво ще направи с тях-ще мете улицата", категоричен беше протестиращ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1677 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
българче

2013.08.09 | 10:18

4
3,6 km/h ≡ 1 m/s 40км път при скорост 3.6км в час се изминават за 11часа непрекъснато ходене без почивка, и то в жегата!ВЕРВАМЕ ВИ ,ПРОТЕСТЪРИ,колкото и на "ПРОТЕСТА" ви!

2013.08.09 | 09:28

3
Луди сме и не сме добре!
Христо

2013.08.09 | 09:27

2
Днес групата измина в най-горещия августовски ден близо 40 км от Чирпан до Стара Загора. Пеш?
moon

2013.08.09 | 08:45

1
kade ste tragnali v taq vega da go podkrepqte toq bokluk.......vsi4ko e butaforiq ne razbrahte li?????samo pravata lopata i metlata 6te gi opravi...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини