Политолог: Няма нищо отвъд ветото на президента

  • 08 август 2013 08:45

  • 2685
  • 0
Политолог: Няма нищо отвъд ветото на президента
©

Че има конфронтация между институциите – има. Че има и изкуствена драматичност – има. Президентът има право да налага вето. По отношение на бюджета трябва да се каже, че НС има право на собствена философия. Но ветото, което е наложено не е в посока на отричането на това тяхно право, а в посока на това че има забележки по перата на бюджета. Отвъд няма кой знае какво. Това заяви политологът Даниел Смилов.

Президентът се вкара в едни сценарии, в които той се мъчи да създава обструкции на правителството, смята социологът Живко Георгиев. „И понеже не може да блокира Евксиноград с парапланер, той налага вето“, каза още той.

На въпрос дали ще бъде преодоляно ветото, Георгиев заяви, че не вижда проблем това да не се случи.

И двамата бяха категорични, че протестите ще продължат. На въпрос дали протестиращите ще излят с политически протест, Георгиев заяви, че това ще е края на протеста.

Попитан за кого работи времето, социологът отговори, че срещу нас. По думите на Смилов има едни проблеми, които времето лекува, но има и такива, които задълбочава. В случая с протестите по – скоро ги задълбочава, смята още политологът.

Последвайте канала на

2685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини