"Обединени земеделци" подкрепят ветото на президента

  • 07 август 2013 19:00

  • 1711
  • 6
"Обединени земеделци" подкрепят ветото на президента
©

Президентското вето върху актуализацията на бюджета е необходимо и очаквано решение от много български граждани, които не приемат силно рисковата финансова политика на управляващите и нарастването на задлъжнялостта на страната.

Това се посочва в изявление на председателя на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева, изпратено до медиите. От "Обединени земеделци" подкрепят позицията на президентската институция, която настоява за повече прозрачност и конкретни аргументи по отношение на предвидените от управляващите големи разходи. Народните представители трябва да прекратят ваканцията си и да се върнат в парламента, за да поемат отговорност по отношение на актуализацията на бюджета след наложеното от президента вето, пише в позицията.

В условията на разрастваща се криза сме свидетели на тотално разминаване между амбициите на властимащите и реалните нужди на
хората и на местната власт, коментира Петя Ставрева.  Според нея с предложената актуализация управляващите са демонстрирали политика на временни и частични финансови решения, които показват, че правителството има намерение да "раздава" ресурс, а не да създава условия за ръст на икономиката и ускорено развитие на регионите у нас.

От Обединени земеделци заявяват подкрепа за искането на Националното сдружение на общините в България местната власт да бъде подпомогната за разплащане на просрочени задължения към фирмите. "Време е държавата да инвестира в развитието на българските
общини и да не допуска тяхното финансово потъване и поставянето им в прекалена зависимост от централната власт", посочва още Петя Ставрева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1711 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
dido

2013.08.08 | 17:19

6
много ми е интересно, кой ги пусна депутатите в отпуска. аз като сменя работата и след това трябва да изчакам 9 месеца, за да имам право на отпуск, а те почнаха преди 2 месеца и много се измориха
Ристо Трактористо

2013.08.08 | 11:26

5
Тази персона е толкова земеделец, колкото аз съм Люк Скайуокър! Поредната политическа проститутка - първо беше евродепутат от листата на ГЕРБ, после не успя да влезе от листата на сините, сега пък се изживява като земеделка. Че даже за лидер се пише. Тази ако е държала мотика някога аз ще си продам дроидите за скрап!!! :)

2013.08.08 | 09:29

3
КВА СИ ТИ МА , КУРВОЛЯК ПЕРХИДРОЛЕН

2013.08.08 | 10:19

4
NA TAKAV EZIK LI VI UTCHAT NA BUJLUDJA, ILI TOVA E EZIKAT NA RUSKITE PEDERASI.

2013.08.08 | 09:27

2
moga da i teglq edin bastun na taq kaka v plevnqta po zemedelski
до ЮЛИЙ ЕФРЕМОВ

2013.08.08 | 09:18

1
СПОКО БЕ. ПИЙ СИ НАФТАЛИНА И ВАЛИДОЛА. ДА НЕ СИ СЕ РАЗГОНИЛ НА СТАРИ ГОДИНИ

Добави коментар

Водещи новини