Дора Янкова: Ветото на президента ще бъде отхвърлено

  • 08 август 2013 07:46

  • 4475
  • 33
Дора Янкова: Ветото на президента ще бъде отхвърлено
©

Представлява интерес по-скоро това, което каза президентът. Това че харесва социалния пакет, но налага вето създава усещането за едно раздвояване. Държавният глава се позиционира в една неясна писта, която след време ще стане ясна каква е и какви политически интереси стоят зад нея. Това заяви Дора Янкова от БСП в сутрешния блок на БНТ по повод наложеното вчера вето на актуализацията на бюджета от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По думите й вчера в изказа му е имало горчилка и си е личала личната му обида.

Президентът може да направи много коментари, но е въпросът е кой го чува. Запознавайки се с мотивите му, аз не мога да видя в тях политически нюанс, а виждам много въпроси, които и аз си задава, а именно - как ще се изхарчат тези публични пари, които още не са събрани от българските данъкоплатци, защото са на кредит, коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ. По думите му една сума от половин милиард тъне в тъма как точно ще бъде изхарчена.

Според Янкова е много странно, че президентът се е идентифицирал с бюджета на Дянков. Ние можем да останем с този бюджет, но той ще задълбочим проблемите, които има в държавата. Трябва да се разплатим с бизнеса. Наистина ще остане един буфер от 200 млн. лева, които дори ще са от ползва при разписването на европейските средства, каза още тя.

Дончев уточни, че за европейските средства има достатъчен резерв. "Това, което направи Плевнелиев е, че посочи, че има неясноти и е най-разумно те ба бъдат изчистени. Още другата седмица може да се свика Народното събрание и да се видят какви са мотивите му и те да бъдат изчистени", каза депутатът от ГЕРБ.

В мен остана усещането, че президентът направи с това вето едно лично обяснение, каза Дора Янкова. Попитана дали е възможно да не бъде преодоляно ветото на държавния глава, тя заяви, че всичко е възможно в българския парламент. "Всяко правителство има право да разпише своя фискална политика, но не виждам причина да има нови избори. Ветото на президента ще бъде отхвърлено, защото то няма кой знае каква тежест", коментира още Янкова.

По думите на Дончев, когато се работи с администрации е ключово важно да се дава ясна цел. А що се отнася до това как ще се гласува в парламента - там единственото нещо, което ще се случи е всеки да си изчисти политическата физиономия и да се види кой е "за" и кой е "против", обясни той.  "Не може пътят на България да е пътят на по-високите дефицити, ако това е първата стъпка на правителството с търсенето на кредити, то аз ще й кажа "не". Датата 31 август е подигравка. Още три седмици да не работи НС, при положение, че държавата гори, е наистина подигравка. Необходими са 48 подписа за свикването на парламента", заяви още той.

Последвайте канала на

4475 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
ДО СЕЛСКАТА МУТРА ЯНКОВА

2013.08.10 | 18:58

7
"Ветото на президента ще бъде отхвърлено, защото то няма кой знае каква тежест", коментира още Янкова". Ама коя си ти ,селендурке такава. С колко гласа си избрана за да станеш народен представител? С колко гласа е избран Президента на РБ? Ама наистина си пълна идиотка. Не дразнете народа престъпници от БСП-ДПС-АТАКА. Не си играйте с огъня. Ще ви ударим пердаха най-накрая. Заслужавате си го. Вие сте престъпни идиоти. Нямате капчица срам. Наглост безподобна. ОСТАВКА ИДИОТИ ТАКИВА ! ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ, АКО ТРЯБВА!

2013.08.11 | 14:37

33
Ще си удариш главата проста гербаджийска !
Крез

2013.08.11 | 14:37

32
Тъпата краварка Дора седнала за бюджет да мисли Като е толкоз грозна да не се скрие и да не плаши децата с вида си - само за баба Яга става

2013.08.11 | 14:36

31
Комунистите по начало са национални предатели. Накараха българите от пиринско насила да се пишат македонци, затова сега имаме проблеми със съседите; щяха да ни правят 16 република на СССР; заедно с атака дадоха властта на незаконната дпс.

2013.08.11 | 14:36

30
Сега България се управлявя от трима национални предатели – олигархията/бсп/, мафията/дпс/ и предателите/атака/. Хора бдете!!!!!!!!!!

2013.08.11 | 14:36

29
А като няма кой знае каква тежест ветото, защо вдигате такава врява? Такива като тая и Станишев най-добре биха повлияли на БСП ако я напуснат. Идеите на БСП не са ми чужди, но тази партия първо се.бе си трябва да очисти.

2013.08.11 | 14:36

28
Еиии,свинарко,я не се показваи и дрънка глупости,ти си позор за всички овчари и селяни,ти си живото доказателство че в БСП има само овчари,чобани и свинари.покоиния свинар поне не го криеше бог да прости Т.Живков

2013.08.11 | 14:36

27
Време пределно! Днес в предаването "Тази сутрин" беше подета темата за лицата на протеста. Ето едно от тях, което "взриви" интернет със следното стихотворение: ГЛАС В ПУСТИНЯ Казват ми, нямал съм власт. Казват ми, нямал съм глас. Казват ми, нямал съм шанс, за бъдещето мое да се боря аз. Казват ми, повече да не пея. Казват ми, и да не се смея. Казват ми, повече да не дивея и да не смея знаме да развея. Казват ми, бил съм платен. Казват ми, бил съм заслепен. Казват ми, бил съм озверен и е време да стана смирен. Казват ми, да бъде страхлив. Казват ми, да бъда лъжлив. Казват ми, да бъда крадлив, за да съм сит, красив и щастлив. Казват ми, че съм терорист. Казват ми, че съм анархист. Казват ми, че съм утопист и лумпен, и пълен егоист. Казват после, да простя. Казват после, имали вина. Казват, признавали греха, че ме гонят от моята страна. Казвам на всички тях, че вече не ме е страх в България да остана. Но искам промяна- тук и сега, на мига, а не… някога. Искам на родна земя след време да умра, а не на край света. Не искам и моите деца да изплащат кредита на чужди грешки и дела. Нима искам много?... Политикът гледа строго, но не ме разбира. В камерата пак се взира, катарзис разлива, но истината не открива… Че било е време разделно. А днес е време пределно! Давид Мавродиев, 12 г., София
Вили

2013.08.08 | 18:20

1
Браво!
ДО СЕЛЯНКАТА ЯНКОВА

2013.08.11 | 14:34

26
"Ветото на президента ще бъде отхвърлено, защото то няма кой знае каква тежест", коментира още Янкова". Ама коя си ти ,селендурке такава. С колко гласа си избрана за да станеш народен представител? С колко гласа е избран Президента на РБ? Ама наистина си пълна идиотка. Не дразнете народа престъпници от БСП-ДПС-АТАКА. Не си играйте с огъня. Ще ви ударим пердаха най-накрая. Заслужавате си го. Вие сте престъпни идиоти. Нямате капчица срам. Наглост безподобна. ОСТАВКА ИДИОТИ ТАКИВА ! ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ, АКО ТРЯБВА !
ДО ДОРА ЯНКОВА

2013.08.11 | 14:34

25
"Ветото на президента ще бъде отхвърлено, защото то няма кой знае каква тежест", коментира още Янкова". Ама коя си ти ,селендурке такава. С колко гласа си избрана за да станеш народен представител? С колко гласа е избран Президента на РБ? Ама наистина си пълна идиотка. Не дразнете народа престъпници от БСП-ДПС-АТАКА. Не си играйте с огъня. Ще ви ударим пердаха най-накрая. Заслужавате си го. Вие сте престъпни идиоти. Нямате капчица срам. Наглост безподобна. ОСТАВКА ИДИОТИ ТАКИВА ! ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ, АКО ТРЯБВА!
4

2013.08.11 | 14:34

24
Eiiii taz mi e mnogo protivna

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини