Мартин Димитров: Кабинетът спря реформите, идват нови протести

  • 02 август 2013 07:49

  • 1814
  • 4
Мартин Димитров: Кабинетът спря реформите, идват нови протести
©

Няма кой вече да повярва на това правителство, а през есента ще има нови протести. Пътят е само надолу, прогнозира пред БТВ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от „Синьо единство“.

Според икономиста Владимир Каролев БСП изпълнява предизборните си обещания към собствения си електорат и популистично настроените българи. Какво обаче ще стане с износа, заради световната криза, попита Каролев.

Проблемът на кабинета не е в актуализацията, а в липсата на реформи, като се спират реформите в МО, МВР и пенсионната система, смята Каролев. Реформи се правят, когато си силен и хората са по протестите няма как да стане, смята Димитров. Трябваше да се намалят с 5% разходите на администрацията, която би осигурила 400 млн. лв. Отказаха се и от ограничаването на контрабандата. Позицията на кабинета е да избута и избяга, да си купи време, смята Димитров. Той прогнозира, че кабинетът ще действа популистки. Кой инвеститор би дошъл, когато един народ протестира срещу собственото си правителство. Не трябва да се пречи на малкия и среден бизнес, препоръча представителят на „Синьо единство“. Къде е антикризисната програма на правителството, планът „Орешарски“ е просто програма на популизъм, убеден е Димитров. Каролев обаче похвали идеята администрацията да бъде глобявана, ако не спазят определен срок, както и максималния 30 дневен срок за възстановяване на ДДС и другите видове плащания.

Последвайте канала на

Novini.bg
1814 4

Коментари 4

Добави коментар
срам

2013.08.03 | 00:14

4
Мартинчо - гн. Димитров ако искаш чуй един десен какво ще ти каже. Не се правете на ощипани моми всички десни ами вземете се сабирете, изчистете си различеата, обидинете се с герб за да сте по силни и тогава се явете на избори за да смачкате фасона на левите. В противен случай не ви чака нищо добро. Знаете ли какъв е девиза на комунягите? - разделяй и владей.
старшината

2013.08.02 | 16:28

3
ЕИ ПИКЛЬО ДА СЕ СКРИЕШ В МИШАТА ДУПКА --- 23 год. ГЛАСУВАХ ЗА СДС --КРАДЦИ САМО СТЕ БИЛИ -----ЗАТОВА САМО АТАКА .

2013.08.02 | 16:28

2
Айде и тоя! Абе човек, кой ви е виновен, че не прескочихте 4%? Явно деянието "подстрекаване към анархия" трябва да се криминализира.

2013.08.02 | 16:28

1
Какво е това "Синьо единство" и откъде изпълзя то, че и акъл взе да дава?! В България всеки е специалист, но в работата на другия, затова сме в това положение.

Добави коментар

Водещи новини