"Шалом" бесни на Мишо Шамара, нарекъл Дянков "еврейска гад"

  • 01 август 2013 18:05

  • 17379
  • 87
"Шалом" бесни на Мишо Шамара, нарекъл Дянков "еврейска гад"
© Булфото

Организация на евреите в България "Шалом" разпространи остро изявление по повод казаното от Мишо Шамара в ефира на ТВ 7.

Вчера в сутрешния блок Шамара изригна - "Нормално е да поправят бюджета на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Той е най-некадърната еврейска гад".

"Независимо от езика и изразните средства, които един рапър използва, както и независимо от етническата и религиозна принадлежност на хората и техния обществен статус, считаме, че е недопустимо да се правят ксенофобски и антисемитски изказвания и да се използва ефира на телевизията за насаждане на омраза към еврейската общност в България и в света", пишат от „Шалом" до ръководството на медията.

"Рапърите и медиите имат силно влияние върху младите хора и формирането на ценностите им, затова категорично се противопоставяме на използването на езика на омразата и на насаждането на ксенофобски нагласи в българското общество", заявява още Организацията на евреите в България.

След като "Шалом" и други организации скочиха срещу антисемитското изказване, Шамара разпространи извиненията си:

"Дълбоко съжалявам и искрено си извинявам за неволно изпусната реплика по адрес на бившия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Това е груба грешка и никога повече няма да се повтори. Извинявам се както на българската еврейска общност, която много уважавам и имам прекрасни приятели сред тях, извинявам се на бившия министър за агресивния тон и на всички други, които са чули неволно изпусната механично клиширана реплика", изтъква в отворено писмо рапърът.

"Нямам и никога не съм имал лоши чувства както към евреите, така и към което и да е друго малцинство в България. От векове живеем заедно, ще живеем заедно и занапред в братство и обич. Това е била винаги и моята цел. Еврейският и Българският народ са велики. Горд съм, че съм българин и живея в страната, влязла в световната история завинаги с това, че спаси своите евреи от лагерите на смъртта. Горд съм и с това, че много от техните потомци са мои приятели, а и мои учители. Още веднъж - братя, моля приемете моите извинения", завършва писмото Мишо Шамара и информира, че до дни ще поиска среща с посланика на Израел, както и с представителите на Еврейската общност в България, за да поднесе лично извиненията си.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17379 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар

2013.11.19 | 18:41

46
Голям прас ние сме ги спасили а сега ще ни тероризират тука ще ми налагат ограничение тези еврейски гадове

2013.11.19 | 18:41

45
Едно умно нещо да каве тас гад, само дето е объркал думата казва се чифут.
пфф

2013.11.19 | 12:23

9
Поправка: Този не може да влияе на младите хора , затова се мъчи да влияе на дядовците и бабите . И друго - това не е езика на омразата , а езика на глупака.

2013.11.19 | 18:41

44
и аз го казвам най големи гадове са евреите,които са и най големия враг на българския род ,историята го доказва

2013.11.19 | 18:41

43
симеон дянков си е гад и е евреин.И николай младенов е евреин.герб е чифутска партия да ходят в израел.

2013.11.19 | 18:42

47
Евреити са си харесали нашата Б -ия и правят всичко заедно с англосаксонците българите да измрат по-бързо.За това е и този геноцид върху нас ! Европейски цени срещу аборигенски заплати и всичко ценно българско да е ЧУЖДА собственост ! НАШИ ПРЕДАТЕЛИ им съдействат !
гошо

2013.11.19 | 12:24

10
Кои са най-крадливите семити,а?Мишо,защо твоите хора ти скачат?Не виждат ли какъв си оксидиран мангал като тях?
Биби

2013.11.19 | 18:42

48
Защо Шалом не реагира така остро ако се обиди българин или друг ?! АЗ не съм виновен, че ги мразят по цял свят! Значи нещо са направили, те да си отговорят!
гошо

2013.11.19 | 12:24

11
Извинявай Мишо,забравих да те питам нещо!Защо носиш тези очила?Да не искаш да ни излъжеш,че умееш да четеш,даже си чел толкова много та носиш очила.Седят много нелепо върху големия ти мангалски лоб.Вземи нещо се пооправи.

2013.11.19 | 18:42

49
напишете в търсачката евреи в българската политика и икономика и всичко ще ви се изясни и ще ви светне кои ни докараха до това дереже,ама има Господ и нашия братски арийски народ на Персия -иран скоро ще прочисти земята от това крадливо сатанинско племе ,като им изпрати в обетованата земя няколко ракетки с ядрени боини глави. Великият индустриалец хенри форд казва навермето -,,вкарайте 50-сет от най влиятелните евреи в лудницата или в затвора ,където им е мястото и веднага на земята щще престанат воините и ще настъпи мир,благоденствие и справедливост за целия свят""
дългия

2013.11.19 | 18:43

54
напълно съгласен с теб,то за това и Хитлер ги е гонил защото е знаел каква помия са,а и не само той ги е гонил-Сталин също,испанската инквизиция и тя...защо когато стане въпрос за тях веднага надигат вой-все онеправдани,все гонени и от никой обичани...ами ако Хитлер е изтребвал българите щяха да ни продават на килограм,метър и бройка...явно има за какво да е недолюбван този народ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини