Трайчо Трайков отива в реформаторския блок

  • 01 август 2013 07:53

  • 2576
  • 4
Трайчо Трайков отива в реформаторския блок
© Булфото

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко се е съгласил да стане част от Реформаторския блок, пише "Стандарт". Бившият икономически министър ще се присъедини към Гражданския съвет на формацията съвсем скоро. Вчера той е бил и на среща с бъдещите си партньори.

Идеята на Гражданския съвет е да се покаже как може да се прави политика не изолирано от партиите, а заедно с обществото. В него ще влязат известни личности - общественици, интелектуалци и експерти, които ще участват във формирането на политиките на блока. Всеки от тях ще бъде полезен с компетентностите в областите, в които е специалист. Идеята ни е да създадем нов тип комуникация между партиите и хората, обясниха реформаторите.

Трайков няма да бъде единственото известно име, което ще влезе в Гражданския съвет на блока. Заедно с него са поканени Антоанета Цонева, Стоян Радев, Еми Барух, Михаил Неделчев и други общественици. Само преди броени дни присъединяването си към гражданската част на блока анонсираха проф. Божидар Кунчев, д-р Атанас Славов, проф. Тодор Танев и Димитър Бочев.

Представителството на гражданите в блока ще се разширява още. Преди дни от "Синьо единство" заявиха, че искат да привлекат още две граждански организации - Демократично действие Д2 и Evet. Реформаторите разширяват и политическото крило на формацията. СДС и БЗНС вече получиха покана да влязат вътре в блока от "Движение България на гражданите". Окончателното им приемане вече е формалност. Някои от партиите в блока като "Свобода и достойнство" предлагат към него да се присъедини и НДСВ.

Това решение обаче ще бъде по-трудно. Не е изключено на някакъв етап десните да приемат и протегнатата ръка на ГЕРБ.

Последвайте канала на

2576 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Срам

2014.01.09 | 08:47

4
Някой много упорито се опитва да отврати и последните честни десни избиратели. Предлагам в движението "орел, раки щука да бъдат поканени и Симеон Дянков и братя Галеви
Az

2013.11.05 | 12:00

3
Този Мхаил Неделчев го гледах в предавнето "Референдум" и за пореден път се отвратих от поведението му на ментор. Той е един от виновниците за интелектуалнат и образователна немощ на днешна България. Не се ли срамува да се показва?

2013.08.15 | 22:03

2
Всички позабравени от медиите крадци и престъпници, всякаква сган се обединяват и правят така наречения "Реформаторски блок", виждайки шанс за завръщане във властта. Нещо са се объркали тоя път!

2013.08.15 | 22:02

1
Със сигурност ще има много спорни личности и хора с грешки във властта в този Реформаторски блок. Но това наистина е едиственият начин БСП да си отиде. С годините се убедих, че всички беди и този безкраен преход са заради нея.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини