Мая Манолова и Христо Бисеров "забравиха" да си платят здравните осигуровки

  • 01 август 2013 06:52

  • 4040
  • 11
Мая Манолова и Христо Бисеров "забравиха" да си платят здравните осигуровки
©

Видни депутати, сред които и двамата зам.-председатели на парламента, са забравили да се осигуряват за здраве, докато са били в предизборна кампания. Това показа проверка на "Труд" за здравноосигурителния статус на председателите на парламентарни комисии. Става дума за политици, които са били и в предишния парламент.

41-вото народно събрание се разпусна на 14 март т.г., а новото бе свикано на 21 май т.г. За април, когато депутатите са останали без работодател, няма внесени здравни вноски по партидите на шефа на Комисията по енергетика Рамадан Аталай, на бюджетната - Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, на правната - Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, на тази по регионална политика - Димчо Михалевски, на социалната - Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, на транспортната - Камен Костадинов. С неплатен "данък" за април т.г. са и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, председателка на комисията за взаимодействие с гражданските организации, и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, оглавяващ комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Бисеров и Манолова са и зам.-шефове на парламента.

За разлика от БСП и ДПС редица депутати от ГЕРБ избраха да се регистрират като безработни в бюрата по труда и така държавата пое техния данък "здраве". "Народен представител, който не се е регистрирал като безработен и не е започнал нова работа, трябва сам да си плаща здравната осигуровка. Минималната е 16,80 лв.", каза Росен Бъчваров, пресаташе на НАП.

Въпреки липсващия месец политиците не са загубили правото да получават здравни услуги от касата, защото системата изхвърля само тези с повече от 3 неплатени вноски за последните три години. Проверка кой как си е плащал вноските в правителството пък показа, че вицепремиерката Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова е забравила да декларира пред НАП с изричен формуляр, че си е платила парите за здраве. По тази причина при проверка на здравноосигурителния статус, която направи екипът ни вчера, системата показа, че тя е с прекъснати права.

Справката в НАП показа, че Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова е с неплатени осигуровки за следните месеци: от юни до декември на 2010 г., от януари до декември на 2011 г., от януари до декември на 2012 г. и от януари до април на тази година. Така в момента тя има право само на безплатна спешна помощ.

"Като оглавяващ представителството на Европейската комисия в България Златанова е била осигурявана по системата на Брюксел и вноските са били плащани там", казаха за "Труд" от Министерството на правосъдието. "В този случай вицепремиерът е трябвало да стори същото, което правят всичките ни евродепутати и работещи българи като служители в Брюксел - да подаде стандартен формуляр, чрез който българската държава признава здравното осигуряване в Европейския съюз", коментира пресаташето на НАП Росен Бъчваров.

Няма други министри, които да имат проблем с данък "здраве". Изключение прави единствено екоминистърката Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, която дължи една осигуровка за април т.г., защото остана без работа при разпускането на предишния парламент. Там тя бе депутатка от ДПС.

Последвайте канала на

Novini.bg
4040 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.08.07 | 15:45

11
аз не съм видял комунист да плаща за нещо, той само граби. ТА И ТЕ ГОРКИТЕ................

2013.08.07 | 15:23

6
За разлика от гербаджиите, които стриктно тичат да се регистрират като безработни, тъй като "непрекъснато" бяха на работните си места и са заслужили да взимат пари като безработни!

2013.08.07 | 15:24

10
Внедряват съветския опит. Приближените на Ленин са се возили в Ролс Ройси (проверено и вярно!) по времето, когато р Русия хората не са имали какво да ядат. Нашите "ръководители" (напълно недостойти за поставете, които заемат) пътуват в бронирани мерцедеси, когато избирателите им едвам свързват двата края. Какво очаквате от неморални типове като тях? Само да гонят личен келепир. Ежедневно ни го доказват и показвот.

2013.08.07 | 15:23

9
Точно от тия ли очаквате чест и достойнство? Хайде малко по-сериозно!
prostosmarten

2013.08.07 | 15:22

3
Щом не са си внесли здравните, сигурно и не са подали Декларация обр.7. А да видим дали ще ги глобят с по 500 лв.както глобяват нас , простосмъртните.
Niki

2013.08.07 | 15:23

8
Da syglasen sym s teb dai da vidim dali shte gi globqt ama ne mi se vqrva v tazi gyrgava iskat da vzemat na bosiq cyrvulite.

2013.08.07 | 15:23

7
А защо не си забравят да си вземат заплатите, щях да се очудвам от това
ТНТ

2013.08.07 | 15:22

5
Шушумиги злобни гербаджийски, къде бяхте когато Дянков не беше си плащал здравните осигуровки, за периода когато беше в България, не говоря за щатите. Освен това, осигуровките са доброволни, като не плащаш не те обслужват в здравните заведения, това е. Какви глоби, какви 500 лева. Злобари сте и такива ще си умрете.

2013.08.07 | 15:22

4
Голяма работа, ще си ги платят и толкова. Да не издребняваме толкова и те са хора, важно е да си подадат оставката.

2013.08.07 | 15:22

2
Да го тура и на двамата боклуци
prawilno ne плащат

2013.08.01 | 12:26

1
Правилно не ги пла щаме подава дамата има предупреждение официално че през здравни осигуровки с а внедрили системи за автоматизирано следене ,разболяване вкл с инсулти,рак и масирани инфаркти. Ползват освен лични документи но и здравни книжки с холограми убиици на тях и обемно пресканиране на всеки който влиза да плаща и да подава документи към НЗОК..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини