Кутев: Хората на Бузлуджа ясно подкрепиха правителството

  • 29 юли 2013 08:56

  • 2890
  • 37
Кутев: Хората на Бузлуджа ясно подкрепиха правителството
©

Напълно безспорно на Бузлуджа имаше подкрепа за правителството. Там наистина имаше 50 хиляди души и това не са 50 хиляди души, които се разхождат по жълтите павета след работа, защото да събереш хора, които са на жълтите павета след работа е не толкова трудно, колкото да ги качиш на върха на планината.

Това каза депутатът от БСП Антон Кутев в интервю за БНР. Това, че тези хора бяха горе беше недвусмислена подкрепа за БСП и за правителството, защото в този момент нямаше съмнение, че тези хора подкрепяха и правителството. Тази подкрепа легитимира БСП в този диалог. Очевидно от Бузлуджа е ясно, че има едни граждани, които не ни искат, но има и граждани, които ни искат, което променя формата на диалога. Това не означава, че ние имаме право да не водим диалог и с другите граждани, както и с другите политически сили. Така че диалогът, който ние сме длъжни да проведем в обществото в никакъв случай не се е променил като форма и продължаваме да търсим начин да говорим с протестиращите на жълтите павета. Трудно си го представям, защото те не излъчват някаква форма на лидерство, която да започне разговори и те имат основно категорични изисквания, които са неприемливи, каза Кутев.

На въпрос дали, ако протестиращите излъчат лидери, те ще бъдат проучени, че в момент от живота им са гласували за някого и ще бъдат нарочени за подкрепящи определена партия, Кутев коментира: Те може и да бъдат проучени, но ще бъдат проучени от медиите и от хората, докато само преди година и половина в подобна ситуация те щяха да бъдат проучени от службите и целта на проучването нямаше да бъде да им намерят къде са членували, а по какъв начин да ги притиснат. Искам да обърна внимание и на протестиращите, че голяма разлика между това управление и предишното е, че тук поне не ги притискат полицаи или не се опитват да ги държат през полицейската и държавната машина, което според мен е постижение на демокрацията. Това е абсолютно сигурно, категоричен беше соцдепутатът.

По отношение на белия автобус, за който се пови информация, че може би стъклата са счупени от вътрешната стана, депутатът заяви: Не беше счупен един прозорец, а най-малко пет. Второ - за да се счупи прозорецът на един такъв автобус са необходими минимум 4-5 камъка. Един камък не чупи прозорец. Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни. Кутев не сподели мнението на съпартиеца му Янаки Стоилов, че "Софийска вода" е доставила камъните при ремонт, извършван в тази част на града. Депутатът заяви, че е убеден, че изкарването на белия автобус и появата му на мястото, където има най-много протестиращи е грешка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2890 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
...

2015.01.21 | 20:49

37
Боже, каква противна мутра!!! Сигурно пак е бил пиян та бузлуджаните са му се видели двойно и троййно повече. :)
ХИТЛЕР

2015.01.21 | 20:49

36
КУР ЗА БСП!

2015.01.21 | 20:49

35
ПОЗДРАВИ ЗА ДРУГАРЯ КУТЕВ !!!!! НА БУЗЛУДЖА ИМАШЕ ПОНЕ 60 ХИЛЯДИ ТРЕЗВО-МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ !!!! А ТУКА В САЙТА ИМА НЯКОЛКО ГЕРБЕРАСТИ + ОЩЕ НЯКОЛКО "РЕФОРМАТОРИ" КОИТО САМО ЛЪЖАТ, ПЛЮЯТ И БЪЛВАТ ПОМИЯ !!!! ПОДКРЕПАТА ЗА БСП ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ РАЗРАСТВА, А ДЕСНИТЕ ПАРТИЙКИ ОТИВАТ НА БУНИЩЕТО !!!!! ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ ЯСНО ПРЕЗ МАЙ МЕСЕЦ 2014 НА ЕВРО-ИЗБОРИТЕ, КОГАТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО МЕГА-ЦУНАМИ ЩЕ ЗАЛЕЕ ЕВРОПА ОТ ИЗТОК НА ЗАПАД !!!!!
грубият Крум

2015.01.21 | 20:48

34
И от мен един ПО ЗДРАВ за дргаря Кутев. Много пъти.
записките на един луд

2013.07.30 | 01:42

6
Така е ,така е Другарю ! Всички десни партийки - на бунището! БСП/БКП печели изборите с 99,99999 % /както обикновено/ ,мощното червено цунами - завладява целият свят ,с помощта на науката - възкресяваме другарите : Ленин ,Сталин ,Берия ,Димитров ,Тито ( и ,разбира се - Мирчо Спасов) ,пак избираме другаря Живков за ГенСек на БКП (ама тогава - какво ще правим с Гошо тарабата и Станишката) ,възстановяваме лагерите ,трудовата повинност ,бригадирското движение и т.н.т. КАКЪВ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЙ ЩЕ НАСТЪПИ ,нали Другарю ? Хайде сега - хапчетата и в леглото. Че ,новият дежурен доктор - много лош ,ще знаеш !
АЗ

2015.01.21 | 20:48

33
КАТО ОНЯ 100 ГОДИШЕН ДЯДО С ОТВОРЕНАТА УСТА ДЕТО ГО ВОДЕШЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЛИ ? ТОВА ЛИ ВИ Е ЕЛЕКТОРАТА ? ХА ХА !!!

2015.01.21 | 20:48

32
кутеф ще те призная ако вместо да ги качиш на бузлуджа ги натовариш на велосипеди и ги закараш при братския ви севернокорейски народ червени отрепки мръсни кърлежи КАЛАШНИКОВ ЗА ВАС РАТАЙСКИ НАСЛЕДНИЦИ

2015.01.21 | 20:48

31
ми те хората от бузлуджа са също толкова малоумни колкото и правителството.

2013.07.30 | 01:49

9
Продуктът на инцест, недъгавият и слабоумен боздуган, любо ангелов, ники, анонимни и т.н е жив! Само се беше се успал, но от позитано го разбудиха :))

2013.07.30 | 11:20

30
Слабичко го даваш . Малоумен си , дори не можеш да имитираш . ЗАПОМНИ БЕ,БУНАК !НАРОДЪТ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТ,ЗАЩОТО ПОДКРЕПЯ ОРЕШАРСКИ И Е ПРОТИВ ГЕРБ И ТИКВАТА БОРИСОВ !

2013.07.30 | 06:56

29
ей че прости и нагли хора...Половината от пенсионерите там не са знаели въобще къде отиват.Хората са се навили на безплатна екскурзия,после им е казано ,че отиват на концерт ,а там са им тикали знамена и плакати...Кой да се обади,нали трябва и да ги върнат,а и кой бяга от безплатен сандвич и концерт...
тъпкача

2013.07.30 | 06:56

28
курев,ти виждал ли си 50 000 души ? мама ви проста,къде ще се събере толкова зган?да не сте те били в тракийската равнина? щото по баитите с дърветата ....е малко невъзможно да са ви слушали лъжите....а вий добре лъжите!

2013.07.30 | 06:56

27
Ако температурите бяха такива и онзи ден, електората на БСП значително щеше да намалее!

Добави коментар

Водещи новини