Премиерът: Не винаги е прав, който вика най-силно

  • 27 юли 2013 13:07

  • 4282
  • 53
Премиерът: Не винаги е прав, който вика най-силно
©

Демокрацията повелява премиерът да следва волята на мнозинството, което подкрепя работата на правителството. Това бе лайтмотивът в адреса на министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 към социалистите, събрали се на традиционния партиен събор на връх Бузлуджа.

Обръщението бе прочетено от министъра на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, който извини отсъствието на премиера със служебни ангажименти.

„Не винаги е прав, който вика най-силно – същността на демокрацията е да отстояваш правото на всеки. Аз няма да бъда премиерът, който отнема права и свободи, готов съм на разговори с всички,” декларира Орешарски с препратка към продължаващите повече от 40 дни антиправителствени протести.

По думите му, свободата на словото е победа на настоящото управление, след четирите години на мандата на ГЕРБ, когато „не бе допускано мнение, различно от това на властта”.

Той благодари за подкрепата на онези български граждани, „които не са против всичко и всеки, а които са готови да впрегнат обществената енергия и имат идеи”. „Вашата подкрепа ми дава сили да продължа работата, за която сте ми гласували доверие,” подчертава Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, като за пореден път декларира, че няма намерение да подава оставка.

„Както всяко начало, първите стъпки на правителството бяха трудни. България е в ситуация, в която не може да понесе повече безвремие. Давам си сметка за кризата на ценности. Българите ясно показват, че искат да вземат решения за бъдещето на децата си – ще им дадем тази възможност,” уверява още Орешарски.

„Настъпило е времето обществената енергия да бъде съзидателна. Правителството и аз искаме да върнем страната към спокойствие,” обещава премиерът. „Гарантирам еднакво отношение към всеки гражданин и всеки бизнес,” завършва адреса си министър-председателят.

Последвайте канала на

4282 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
niki

2013.07.28 | 19:23

53
АЗ НИТО СЪМ ЗА БСП И ОРЕШАРСКИ НИТО СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ ОБАЧЕ ПО ДОБРЕ ТЕ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ВЪРНЕ МУТРОДИКТАТОРА БОЙКА

2013.07.28 | 19:22

52
АМА ПИЯНИТЕ И ДРОГИРАНИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО ВИКАТ НАЙ СИЛНО....СПРАВКА -(УМНИТЕ И СИМПАТИЧНИ) ДРОГИРАНИ И ПИЯНИ ПРОТЕСТИтУИРАщИ ПО ГОЛЛИ ЦИЦИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА....

2013.07.28 | 19:21

51
СТАРИТЕ КОМУНОИДИ ЛИ ЩЕ МИ ГОВОРЯТ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО ! ДА ГИ ГОВОРЯТ ТИЯ НА НАИВНИТЕ ГЛУПАЦИ РОДЕНИ СЛЕД 1990 ,КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗА БОЯ В ПОЛИЦИЯТА САМО ЗА ДЕТО СИ РАЗКАЗАЛ ВИЦ ! КОИТО СА ЧУВАЛИ САМО ЗА АЕЦ "БЕЛЯНЕ" ,НО НЕ И КОЛКО ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИЦИ СА ИЗЯДЕНИ ОТ ПРАСЕТАТА В СВИНАРНИКА КЪМ ЗАТВОРА ! ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПРОСТИ ! НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ СТАНИШЕВ И ОЛИГАРХИЯТА СА СИНОВЕ НА ТЕЗИ ДЕТО ИЗБИВАХА ДЯДОВЦИТЕ И БАЩИТЕ НИ ! КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ ЧОВЕК ,КОЙТО ЦЯЛ ЖИВОТ Е БИЛ ВЪЗПИТАВАН ВЪВ ВЯРНОСТ НА ПАРТИЯТА И РУСИЯ !

2013.07.28 | 19:20

50
Браво г-н Орешарски.Няма да се предавате пред шепа лумпени които не знаят какво искат и за какво са там.Успех.

2013.07.28 | 19:19

49
pravilno gospodin oresharski nikakva ostavka

2013.07.28 | 19:12

48
Еми...оставка!

2013.07.28 | 17:57

47
Понякога чак ми дожалява за Орешарски че е принуден да се унижава до такава степен. Но в крайна сметка алчността е затрила много лакомници и той няма да бъде изключение.
Това е

2013.07.28 | 17:57

46
Как оценявате мотива на премиера за рестарта на Белене, а именно „Това е начин България да не загуби 2,4 млрд. лв“? - Като икономически фалшив аргумент: това е решение да се спестят 2.4 милиарда лева, но да се загубят 10 милиарда евро, като 6 от тях бъдат платени на РОСАТОМ. При това първото число и максималното, второто минималното. Още от предизборната кампания той твърдеше, че делото с РОСАТОМ е загубено. Всъщност още преди да е започнато, той заяви, че ще го предаде на ищеца, ако спечели изборите
VEST

2013.07.28 | 14:34

45
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НЕ САМО КОРУМПИРАНА, НО И ЗАВИСИМА ОТ БСП, ДПС, И БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С ЦЕЛ: ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА: СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА
VEST

2013.07.28 | 14:32

44
СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА. ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С ЦЕЛ: ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА: СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини