8 депутати са милионери

  • 25 юли 2013 20:16

  • 8969
  • 29
8 депутати са милионери
©

Осем депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата, пише в. 168 часа.

В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев и един от ДПС - Веселин Пенев. Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. Така той оглавява топ 8 в настоящия български парламент. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България. В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години. Изгодната сделка в близост до морето с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева. "Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът. Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна. От Рогачево се открива отлична панорама към планината и към Черно море. В близост са разположени професионални голф игрища и голф училище.

Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е закупил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив. Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово. Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Почти половин милион семейството е дало за земеделски терени в района на Асеновград. На цени от 194 , 271 и 500 лева са закупувани ниви в села в община Садово, област Пловдив. Според другия търговищки депутат Тунчер Кърджалиев, председател на комисията по правата на човека и жалбите на гражданите в парламента, в имотите на колегата му нямало сензация. Тайната за имотното състояние била много труд и почтеност. Към тези добродетели трябва да прибавим и талант за втория депутат в топкласацията след Веселин Пенев, който е е постигнал сериозно имотно състояние за близо 3 млн. лева. Това е известният български скулптор Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Той беше министър на културата в правителството на ГЕРБ. Член-кореспондент е на БАН.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8969 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2013.09.15 | 22:19

29
Оказа се ,че Цветанов на тия им е беден роднина,сега да видим Цацаров да ли ще ги разследва или ще се занимава с катерушки и детски пързалки.
НАРОДЕЕЕЕЕЕ???????????

2013.08.05 | 15:27

28
23 години ви се изреждат,като загорял трудовак,върху проститутка,а вие си продължавате с гламарщината.Цепите се на цветове и дъги,народа заприлича на папагали Ара.а онези-отгоре това и чакат.Готови сте да си прегризете гърлата един на друг,а всичките сте с издънени джобове и затънали в борчове.Идват(с вашето гламаво поведение) в парламента,грабят "законно" за столетие напред,после бизнес,връзки,лобита,а за вас пръста в задника.Тези били милионери.Щерката на чиновник прави перки за ток за 500 МИЛИОНА ЕВРО.А вие си скачайте като изпуснати павиани.А после у дома или кварталното капанче...Е,тия ще ги маанеме!Ще изберем Пешо,защото нема да крадне.АПешо крадне повече и от Гошо.Но зимата чука на прага.Тогава ще ви гледам сейра(не че и аз съм цъфнал),Ток,вод,парно,цени само нагоре.Чии ще го дъвчте тогава,а?Или пак ....УУУУУ!!!ГОРЕ-ДОЛУ!!!Сбирщайн-а не нация,която си знае интереса.
Линч

2013.08.04 | 19:10

27
Значи, от мене ако зависи, всичките тея на по едно бесило пред парламента, а парите и имотите им в държавната хазна да кърпят бюджета.

2013.07.26 | 17:40

25
А що забравяте Волен Турската Курва ? И Той вече е Милионеееееерче - Имаш ли парички ? Декларира ли ги всички ?

2013.07.26 | 22:34

26
SAMO ATAKA I VOLEN
Боздуган

2013.07.26 | 12:18

17
Гледам снимката на ТИКВАТА БОРИСОВ. За тази снимка психоложката би казала , че човекът на нея е отчаян ,със суицидни намерения , че му е спукана работата , че е попаднал в изолация, не вижда изход от ситуацията, в която е попаднал , обхваща го паника ,липсва в него желание за живот и си мисли непрекъснато : ТОЗ СИДЕР МИЙБА МАМАТА , ЩЕ ИДА ДА СЕ ХВЪРЛЯ ОТВИСОКО ! / герберастите прости да хващат речника за чужди думи /.
Беднячка

2013.07.26 | 16:13

24
Откъде са тези милиони, откъде е това чудо?!? Дали от спестени банички или нещо друго? Чудно ми е този Курумбашев, който беше едно нищо и никакво човече в Ку-ку сега се радва на толкова пари... последно май добре се облажи от далаверите на Прокопиев за зеления ток, който ни накараха да плащаме.

2013.07.26 | 13:24

23
Това са протестите на хилярдерите срещу милионерите,а милиардерите дърпат конците.Обаче на есен ще тръгнат и бедняците и тогава чак ще извадят водните оръдия,дето Боко купи.Има си план и затова се чудят в НС,че народа бърза.А тия дето бяха бити се чудят защо толкова рано ги биха,като палките трябва да са за бедните.Още 1 000 000 трябва да ги няма в БГ до 4 години!Износа на хора върви по план!

2013.07.26 | 13:13

22
Zashto Vejdi da ne e milioner...cql jivot e tvoril i s truda si gi ima....no novite i sopolankovcite ot poslednite godini ot kade imat svoite peri i imoti...tova da se tarsi..
....,

2013.07.26 | 13:01

21
Е как така са милионери? а държавата затъва все повече! какво толкова правят че изкарват такива пари! да не носят чували цимент по-цял ден? мамка им! те таз държава е превърнаха в частен бизнес, ми то как няма да има протести? , хората имат по 2 лева в джоба!, а онези господа които толкова добре се справят с управлението на държавата че и бакшиш сигурно си вземат.
ПАН ВОЛОДИОВСКИ

2013.07.26 | 12:31

20
Тези народни изедници и всички други като тях ..., разчекнати на кола!!!
КОМУНИСТЪТ

2013.07.26 | 12:19

19
ЕЛАТЕ В ГЕРБ!!!ИМАМЕ ВОЛЯ!ПРОСТЕТЕ,НЕ ДОВЪРШИХ:ИМАМЕ ВОЛЯ ДА ОТКРАДНЕМ ОТ ВАШИТЕ ПАРИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини