Марин Райков: Трябва да се сложи край на тази агония

  • 24 юли 2013 17:06

  • 1777
  • 2
Марин Райков: Трябва да се сложи край на тази агония
©

Оценявам случващото се в страната със същата загриженост и със същата тревога, с която го оценяват 8 млн. българи, които чакат. За съжаление те продължават да чакат.

Това каза пред журналисти в парламента посланикът на България в Италия и бивш служебен премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май по повод продължаващите протести. Райков беше изслушан на заседание на Комисията по външна политика в Народното събрание преди окончателното му отпътуване за Рим. „Повече от ясно е, че политическите сили са тези, на които принадлежи да се обединят около една визия за това как да бъде сложен край на тази агония”, коментира Райков. На въпрос, какво според него трябва да се случи от тук нататък той отговори: „Това, което нацията иска и очаква”.

"Защо трябва аз да давам оценка за това какво трябва да направи президента", отговори Райков на въпрос за това, дали трябва държавният глава да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май обясни, че в момента говори като посланик и не му „приляга” да дава оценка. За присъствието на протестите на говорителя на Райков, Ивет Добромирова той заяви: „В последния ден като министър-председател казах много ясно какво отношение имам към работата, труда на г-жа Добромирова. Тя е човек, който се ползва с моето изключително добро отношение".

"Всеки от нас има право на гражданска доблест и на гражданска позиция. Аз не мога да коментирам избора, който прави всеки един от нас, но уважавам избора, който той е направил”, заяви Райков по повод участието на бившия служебен министър на икономиката Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. На въпрос, дали той би излязъл да протестира Райков заяви: „На такъв въпрос не можете да очаквате аз да отговоря. Аз съм гражданин, но аз съм дипломат, а дипломатите са деполитизирани”.

Депутатът от ГЕРБ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 изчака Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май да отговори на журналистическите въпроси и го поздрави за назначаването му за посланик и му пожела успех. Райков й отговори: „Искам да те видя за една секунда” и двамата се оттеглиха на разговор в кулоарите на парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Великия

2013.07.24 | 22:31

2
Затваряй си устата и се махай ...
Аз

2013.07.24 | 21:54

1
Този мижитурник Райков, чийто живот мина по чужбина, лижекки задници на управляващи, сега се спасява и пак има наглостта да дава съвети. Мръсно копеле!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини