Миков: Всички говорят за голямата любов между държавата и църквата

  • 24 юли 2013 16:18

  • 1315
  • 6
Миков: Всички говорят за голямата любов между държавата и църквата
©

Не може да се принудят всички вероизповедания да извадят актове за собственост и да се плащат такси. Това каза председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на заседанието на парламентарната комисията по култура и медии, на което ще се обсъжда Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията.

Законопроектът е внесен от Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и група народни представители. 20 години всички говорят за голямата любов между църквата и държавата, а никой не иска да се заеме с общите проблеми, каза Миков. Най-важният въпрос е за свещенослужителите, трябва да има работно време и работно място. Ако един свещеник, дал обет да не се жени, се ожени на третата година, а е сключил трудов договор, женитбата не е основание да се прекрати трудовият договор.

Трябва да внася социална и здравна осигуровка. За съжаление в нашата културна-религиозна общност, когато се стигне до имоти, се превръща в центъра на дискусията. Възниква въпрос когато такъв имот е публично-държавна собственост, вероизповеданията казват, че няма да провеждат мероприятия в имот, който е с публично-държавна собственост, каза Миков. Той посочи, че църкви са били джамии и обратното, църкви са се превърнали в музеи или кафенета.

Последвайте канала на

1315 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.07.25 | 00:13

6
Дрън дрън и тн.Какви законопроекти,какви пет лева?Миков!Ще кажа на дядо какво дрънкаш,че да те попържи малко.Той е дрът комуняга обаче вика....То бива мекерета ама такова чудо не е било.Да си тръгват с автобуса от работа....под обстрел.....

2013.07.25 | 00:12

5
Атеистите сега ще решат проблема на вероизповеданията Да не дава Господ
12345.......41

2013.07.25 | 00:12

4
Тоя още не е изтрезнял!

2013.07.25 | 00:12

3
мрсъна долна пияница

2013.07.24 | 23:04

2
Миков, айде дайте им всичко и да приключва тази държава! Продажници долни! ОСТАВКА
dido

2013.07.24 | 23:04

1
микоооов, миков. отдалече се вижда, че си атеист. и какво искаш да кажеш, че един монах, като даде обет за безбрачие и реши да го наруши, не трябва да го гонят от манастира / не говорим за поповете, защото за да станеш поп, тоест да се запопиш, ти трябва първо да се ожениш/ та според теб тоя монах трябва да си докара невестата в манастира. все едно да вкараш жена да служи в казармата по соц време. ами нали за това са разделени на женски и мъжки манастири бе комунист тъп, за да се избягва изкушението на плътта, а обетът е един вид договор устен, че той няма да се ожени, но никой не му пречи да го направи стига да напусне манастира. ама забравих че вие комунистите и писмени договори не изпълнявате , та камо ли устни. по тази логика имам предложение, като сключа договор с банката да и изплатя заема за три години, но реша да го прекратя този договор и да не плащам нищо, да не ме преследва съдът.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини