Кристалина Георгиева призова: Да се промени политическият тон в България

  • 24 юли 2013 14:45

  • 2140
  • 5
Кристалина Георгиева призова: Да се промени политическият тон в България
©

Най-важното е "да се промени политическият тон" - от открита агресия и клевета към "рационален дискурс", каза еврокомисарят по бедствия Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование по повод ситуацията в България.

"Тихият глас на разума не вика. Въпросът е как тихият глас на разума може да надделее над писъците на конфронтацията", заяви пред журналисти в Брюксел българският комисар, цитирана от Euractiv.

Запитана какъв съвет би дала на страната си, Георгиева настоя, че България трябва да се опита да следва три приоритета: публичните институции трябва да отворят вратите си за хората и да слушат посланията им; правителството трябва да се съсредоточи върху усвояването на така необходимите средства от ЕС; постигане на напредък в борбата срещу корупцията и реформиране на неефективната съдебна система.

"Ако няма промени, ще загубим приятели", подчерта еврокомисарят, визирайки мястото на България в ЕС, както и в по-широк международен план.

Еврокомисарят по бедствия отрече твърденията, че иска да оказва влияние на българската политическа сцена. Тя бе категорична, че взема много сериозно работата си в Брюксел и е решена да изкара до край мандата си като комисар.

Георгиева подчерта, че посланията от Брюксел няма да изиграят решаваща роля за подобряване на положението в България. "Не мисля, че изявленията от Брюксел ще определят ситуацията в България", отбеляза еврокомисарят.

Георгиева категорично отрече публикуваната в брюкселския вестник New Europe информация, че тя настоява за незабавни избори в България, за да се върне Борисов на власт.

Българският еврокомисар изтъкна, че приема комисарския принцип за ненамеса в националните политики сериозно и се стреми да бъде "абсолютно прозрачна" в работата си.
"Вярвам, че авторитетът ми като комисар и авторитетът на моя екип са все по-силни, благодарение на този принцип", каза тя.

Комисар Георгиева отрече и твърденията, че иска поста на министър-председател, както и информациите в някои български медии, че тя се казва Сталинка и е кръстена на съветския диктатор Йосиф Сталин.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2140 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гошо

2013.07.24 | 22:03

5
... аз пък искам ГЕРБ пак да се върнат! До сега по добро правителство от това на Боико не сме имали!
boiko

2013.07.24 | 22:02

3
Имате проблем с мисленето. Освен ако това, което пишете не е шега.
asia

2013.07.24 | 22:02

4
То няма разговор. За кой тон става дума?
5-ко

2013.07.24 | 22:02

2
Ало боклук мръсен имаме авария в мина тук що не направи нещо за миньорите а се застъпваш за тиквата.

2013.07.24 | 19:56

1
НИЕ ПЪК НЕ ИСКАМЕ ДА НИ КРАДАТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТОТАЛИТАРНИТЕ ДИКТАТОРИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини