ЕК: Загрижени сме за събитията в България (обновена)

  • 24 юли 2013 13:34

  • 2753
  • 4
ЕК: Загрижени сме за събитията в България (обновена)
©

Всички страни, участващи в протестите в България, да проявяват сдържаност, заявиха днес от Европейската комисия.

Говорителят на органа на изпълнителната власт на 28-те Оливие Байи на обедния си брифинг посочи, че представяната от него институция след внимателна събитията в страната. По повод на снощи сблъсъци между демонстранти и полицията ЕК изразява своята загриженост. В същото време той подчерта, че това е вътрешен въпрос, свързан с правото на българите да протестират.

по повод на изразената подкрепа от страна на европейскиуя комисар Вивиан Рединг байи посочи, че ЕК не взима страна относно случващото се в България. той подчерта, че позицията на еврокомисаря не е била пристрастна, а е изразявала обща симпатия към протестиращите.

На въпрос дали събитията ще се отразят на Механизма за сътрудничество и проверка, който се прилага към страната, Байи отговори, че протестите нямат нищо общо с този инструмент.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2753 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Боздуган

2013.07.29 | 03:47

4
ЛИЦЕМЕРИ ! Инересуват се само от това ограбването на българите да продължи !
Боздуган-платен пропагандист на престъпностjd

2013.07.29 | 03:46

1
Боздуган-платен пропагандист на организираната престъпност. Вижте го какво пише, вижте го кого подкрепя и ми кажете не е ли вярно. След Борисов престъпниците отново изплуваха във властта: 1.) Пеевски 2.) Зам министър на МВР - от СИК, 3.) Секретар на Мин. Съвет по сигурността - управител на фирмата на трактора, 4.) Областен на Софл Обл - човек на ВИС2 5.) Бат Сали Циганина, предводителят на самоковските цигански банди - депутат, и БОЗДУГАН.дежурен пропагандист по сайтовете.

2013.07.29 | 03:46

3
изразена "обща симпатия" към протестиращите от еврокомисар? На симпатии ли си играйме в Евросъюза господа? Нямате ли официално какво да ни кажете?
историчар

2013.07.29 | 03:46

2
простичко казано : Избийте се , не ни интересува ... Не трябва да се забравя , че ЕС е един от унищожителите на Родината . За социалистическа България , за Народна Република

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини