Румен Петков: БСП да не се вкопчва във властта на всяка цена

  • 24 юли 2013 13:29

  • 2509
  • 5
Румен Петков: БСП да не се вкопчва във властта на всяка цена
© Булфото

Извеждането на депутатите с автобус от Народното събрание и района около него в 22.00 часа снощи е груба грешка, заяви Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от БСП. Според бившия вътрешен министър часът е подбран неудачно с оглед на емисиите новини, които в този час се излъчват по телевизиите, а грешката е предизвикала агресия у протестиращите.

„Този, който е взел това решение за извеждането точно в 22:00 часа или е крайно неподготвен човек, или е израз на страх, на неспособност да се води реална управленска дейност в кризисни моменти, или е твърде провокативно решение, което доведе до целия развой на събитията след това", каза още той.

Според него е било видно, че сред протестиращите е имало хора, които не са там заради мирния протест, а са там заради провокацията. „И полицаите и автобусът бяха замеряни с камъни, това предизвика ответна реакция у полицията и се стигна до окървавяване на протеста", каза Петков.

Според него един от изводите, които трябва да се направят, е че политическият диалог е безкрайно закъснял. По думите на Петков БСП като мандатоносител е била длъжна да го инициира и постигне. По думите му е трябвало много ясно като една от целите на диалога да се фиксира постигането на дата за извънредни парламентарни избори, предшествани от пакет от законодателни действия и стъпки на изпълнителната власт в социалната сфера, в икономическата политика и в сферата на сигурността.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в отправи критики и към държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Във всички случаи трябва да е ясно, че президентът се провали като глава, като обединител на нацията, заемайки страна, давайки квалификации и проявявайки една удивителна неспособност в тежките, кризисни за държавата моменти да бъде активния фактор за постигане на диалог", обясни Петков.

Той изрази мнение, че социалистическата партия не бива да се вкопчва във властта на всяка цена. По думите му тя трябва да покаже, че за нея ценностите, моралът, спокойствието и сигурността на гражданите са неделима част от виждането ни за управлението на страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2509 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДО Р.ПЕТКОВ-Шадравана

2013.07.25 | 16:30

5
АЛООООО, това не тие водката, после бирата и така.....до пиш...пиш..

2013.07.25 | 16:29

4
Поизтрезнява лека - полека
Гошо

2013.07.25 | 16:29

3
този червен идиот не е чак толкова глупав колкото изглежда и е прозрял някак нещата правилно "социалистическата партия не бива да се вкопчва във властта" НИКОГА ПОВЕЧЕ!
Nie

2013.07.25 | 16:29

2
Ей, този алкохолик не остави държавата на мира. Абе няма ли места за него и за Дончева в Карлуково?
Боздуган

2013.07.25 | 16:29

1
Тоя пак е кьор-кютук пиян !Ще пикай в шадравана пред Плевнелиев !БОКЛУК !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини