Михаил Миков се срещна с Ивица Дачич

  • 23 юли 2013 17:48

  • 991
  • 2
Михаил Миков се срещна с Ивица Дачич
©

Конкретика, прагматизъм и ежедневни примери на добросъседски отношения – това бе ключовото послание, около което се обединиха председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и премиерът на Сърбия Ивица Дачич. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Двамата разговаряха в Белград в рамките на работното посещение на председателя на българския парламент в Сърбия. Обсъдени бяха широк кръг въпроси в областта на европейската интеграция, икономическото и трансграничното сътрудничество и договорно-правната база между двете страни. Председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно приветства напредъка на Сърбия по пътя й към Европейския съюз и подчерта, че процесът на преговори ще насърчи реформите в западната ни съседка, които са от първостепенно значение за икономическото развитие на страната.

Търговският обмен между България и Сърбия, който към момента възлиза на около 650 милиона евро, не отговаря на възможностите на двете страни и тук могат да бъдат оползотворени много нови възможности, бе споделено на срещата. Инфраструктурната свързаност на двете страни е от особена важност, бяха единодушни председателят на Народното събрание и сръбският премиер. Те изразиха очакване, че през 2015 г. ще бъде открито обновеното „коляно” на коридор номер 10.

Подписаният през февруари тази година меморандум за газова връзка между Сърбия и България от Ниш през Димитровград към София е от особено значение за енергийното свързване на двете страни, беше казано на срещата. Ускорено трябва да се изграждат и договорените ГКПП, особено Салаш – Ново корито, който придобива важно значение във връзка с неотдавнашното откриване на Дунав мост 2. Всички тези проекти и инициативи ще бъдат във фокуса на вниманието на Смесената комисия за икономическо сътрудничество, която в най-скоро време ще проведе поредната си сесия.

В хода на разговорите стана ясно, че в най-скоро време ще бъде подписан и меморандум за полицейско сътрудничество между двете страни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
991 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.23 | 23:53

2
Миков да си остане там
a

2013.07.23 | 18:31

1
сЪРБИЯ - БРАТСКА МАФИОТСКА ДЪРЖАВИЦА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини