Чобанов: С актуализацията на бюджета нямаме идея да потушаваме протестите (видео)

  • 22 юли 2013 13:50

  • 5422
  • 34
Чобанов: С актуализацията на бюджета нямаме идея да потушаваме протестите (видео)
©

Изпълнението на бюджета за тази година до края на месец май показва, че данъчните приходи няма да бъдат изпълнени, каза на пресконференция министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

"Очаква се приходите от продажба на емисии да са малко по - големи. Ако те дойдат, ще бъдат пренасочени към сектора "енергетика". Те няма да нарушат бюджетната дисциплина по никакъв начин", заяви още Чобанов.

Той припомни, че целта на управляващите е да провеждат стриктна политика към бизнеса.

"Правейки бюджет, ние трябва да мислим как той се отразява на икономическия растеж като цяло", заяви Чобанов.

"От страна на разходите, липсват гъвкавост и буфери. По отношение на изчерпването на буферите – от началото на годината са одобрени разходи за 357 милиона лева", посочи Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

"Не всички искания могат да бъдат удовлетворени. Търсим възможност за допълнително оптимизиране на разходите на всяко едно министерство.
286 милиона лева е допълнителният ресурс, който предвиждаме за актуализацията на бюджета по отношение на разходите. Поех ангажимент, и изпратихме до Брюксел нотификация за допълнително финансиране на тютюнопроизводителите. Предвиждаме средства за хората с увреждания.
Получихме ясни сигнали от работодатели и синдикати, че ваучерите за храна няма да стигнат за тази година. Одобряваме допълнително увеличение на тази квота за ваучери – 40 милиона лева", обясни той.

"Имаме една актуализация, която увеличава дефицита от 1,3% до 2%. С тези 2% ще останем в кръга от страни от ЕС с толкова нисък дефицит в бюджета", посочи Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

"Общият размер на дълга не се променя, тези 14,6 млрд. лв., които са предвидени от правителството на ГЕРБ, продължават да са налице. Изчерпан е и другият буфер за емитиран дълг. Тези 800 милиона лева емисия, които бяха направени, вече намаляват възможности на бюджета. Това, което правим ние, е да върнем старото положение. Слабост на досега водената фискална политика беше липсата на отношение към фискалната политика, което пречеше на развитието на икономиката. Правейки бюджет, трябва да мислим как се отразява на икономическото развитие. Нивото на фискалния резерв е показател, който се наблюдава. До края на февруари 2013 г. нивото на фискалния резерв беше сведено до 4 милиарда лева", посочи финансовият министър.

"Днес внасяме бюджета в парламента, оттам ще се види кога ще бъде разгледан на първо и второ четене. Имаме готовност тази седмица бюджетът да мине на първо четене", каза министърът на финансите. Той посочи, че  с актуализацията на Бюджет 2013 г. управляващите няма идея да потушават протестите.

Чобанов заяви също така, че няма да се увеличава минималната заплата. Той информира и че няма да има коледни добавки за пенсионерите.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5422 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
A

2013.07.24 | 18:55

34
Комунистите само взимат заеми и създават нереално благоденствие после ние младите го теглиме за да храним пенсионерите и циганите и така вече не знам колко години.Аман !
h

2013.07.24 | 18:54

33
И после що пенсионери и цигани гласуват за БКП и ДС...Щото обяда е за наша сметка-"злите надрусани алкохолизирани платени интернет лумпени"

2013.07.24 | 18:54

32
"изпратихме до Брюксел нотификация за допълнително финансиране на тютюнопроизводителите"? При тия цени на цигарите, да искаш от Европа пари за стимулиране на електората на ДПС, е изключително нахално.

2013.07.24 | 18:53

31
крадец мошенник не си там да теглиш заем. неграмотни и некомпетентни. Всеки може да изтегли. Това ли са мащабните политики.
Как така бе юнак?

2013.07.24 | 18:53

30
" данъчните приходи няма да бъдат изпълнени," Как така бе юнак? Нали това пеехте по изборите, че като додете ще увеличите приходите и от там ще додат парите. Къде е увеличението на приходите? Нищо не говорихте за нови заеми. Разбирам ви така: Искате зе ви се даде шанс да покажете какво можете. ОК - получавате го. Вземате 1 милиард, разпределяте го по правилните джобове. Напълвате администрацията със ваши хора, та да има кой да работи за вас и като паднете. Разбишквате МВР и напълвате ДАНС със очи и уши на престъпността и може да си ходите. Така ли? Да ама не! ВЪН ВЕДНАГА! Преди милиарда!
PP

2013.07.24 | 18:53

29
ИСКАНЕТО Е САМО ЕДНО: НЕЗАБАВНА ОСТАВКА! ВЕДНАГА! Всеки ден в който вие манипулатори долни сте на власт ни приближава към трети фалит на държавата за последните 23 години! ОСТАВКА!
стига с малумни коментари

2013.07.24 | 18:53

28
Герберските разбирачи да не лаят много по форумите.. аман от идиоти
testisov

2013.07.23 | 00:18

1
Един милиард за армиа служеща на САЩ.РАННО пенсиониране, двадесет заплати на куп, големи пенсии.ЗДРАВЕЙ комунизъм. Ходите на мисии ....пЛАЩАТ ВИ. ЕДНО ВРЕМЕ ЗА тежка служба на границата пАРИ не даваха. ХОРАТА ХЛАБ искат.Знаете ли как се изкарват пет лева с труд.
...

2013.07.24 | 18:53

27
Да това военен/полицай станаха напоследък най престижните професии. Влизат момчета с посредствен успех от училище. Няма да плащат 5г да учат више и да си късат нервите-и после честито вишист безработен! Заплатите им са два пъти по високи от на тези учили више(доктори,учители,адвокати). Принципа е макс физика/мин акъл. Има и някои доста надути и агресивни щото имат пищови а и закона ги пази...
ЗЗ

2013.07.24 | 18:52

26
ВСЯКО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП Е ДОВЕЖДАЛО БЪЛГАРИЯ ДО ФАЛИТ - В РЕЗУЛТАТ ОТ ФАЛИТИТЕ - МИЛИОНИ ЕМИГРАНТИ, ОБЕЗЛЮДЯЛА БЪЛГАРИЯ, ГЛАД, МИЗЕРИЯ, БОЛЕСТИ, СМЪРТ!
Герберите изтрещяха че за тях НЯМАААА

2013.07.24 | 18:52

25
пари пари ПАРИ много пари всичките пари парипаририпарипа каде са парите дайте паритеппппппппппппппппаааааааааааааааааааррррррррррррррррриииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии квипари секви пари пари каде пари пари пари днес пари утре пари всички пари дайте всички пари парипари п а р и ппп ааа ррр ииипапари ририпа паририпари давайте дд аа вв аа ййй тееееееееее пааааааааааааррррррррррииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии мъни пари мъни мъни пари пари.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини