ВМРО: Земята е за земеделие, не за измислена „зелена енергия“

  • 31 май 2024 12:44

  • 388
  • 4
ВМРО: Земята е за земеделие, не за измислена „зелена енергия“
© Булфото (архив)

Обикаляйки страната, навсякъде виждам прекрасните зелени ниви. Засадени, обработени. Даже си спомних думите на Борисов от преди 15 години – „В ляво слънчоглед, в дясно пшеница, а в средата  магистрала“.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 896

Да, ама не, както казваше покойния Петко Бочаров.

В нивите днес вече няма слънчоглед. Те са „зелени“ толкова, колкото са зелени мозъците на нашите управляващи. „Зелени“ са като парите, които е получил някой чиновник, за да направи документално една нива от 2-3 категория на 10.

Нивите ни днес са опаковани в стъкло. Вместо слънчоглед, отглеждаме солари.

Каракачанов: Парламентът да отмени позорното решение за харизване на реакторите за АЕЦ „Белене“

Пак е включено слънце, ама не става за ядене.

Стотици хиляди соларни панели стърчат от довчера плодородните ниви. Аз наистина не разбирам какво зелено има в това. Трябва да си наистина болен мозък, за да опаковаш обработваема земя в стъкло. Тези паркове ще бъдат там минимум 20 години. В това време водата и вятърът ще направят необходимото и тази плодородна земя ще се превърне в пустиня. Освен ток, тези солари не раждат нищо друго. Нито работни места, нито тикви. Впрочем тикви създават. Всички ние, дето ги търпим, а не изгоним със сопи продажните политици, които допуснаха хилядите декари, засети със стъкло….

Мисля, че е крайно време да спрем със соларните паркове в нивите. Затова ние от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа предлагаме:

- Ревизия на всички промени в категоризацията на земеделска земя, особено онези случаи при които прекатегоризирането последните десет години е преминало през няколко категории - от 2, 3, 4 до 9-10 категория, и затвор за служителя, който го е допуснал!

- Забрана за строеж на солари в площи, които последните 10 години са били обработваема земя, дори и ако днес вече са влезли в регулация или са прекатегоризирани.

- Всички паркове, за които се установи, че са построени в разрез с предните условия - да бъдат незабавно разрушени от собствениците за тяхна сметка и земята възстановена като земеделска!

Идват избори! Този път трябва и да помислим!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
388 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ГОВОРЕЩИ ЛАЙ НА

2024.05.31 | 19:03

4
ВСИЧКО НА ЛИТИЕВИ БАТЕРИИ! ЧЕ НЕМА КВО ДА ГО ПРАВИМ ЛИТИЯ! :)

2024.05.31 | 19:00

3
ШЕ ТИ ПРАТИМ МУТРИТЕ!
ГОВОРЕЩИ БЪЛГАРСКИ ЛАЙ НА

2024.05.31 | 18:59

2
КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА ТРЯБВА ДА СЕ СПОНСОРИРА С ПОРЪЧКИ ЗА СЛЪНЧЕВИ ПАНЕЛИ!

2024.05.31 | 13:12

1
А ЗАЩО КАТО БЯХТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НЕ НАПРАВИХТЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА,А СЕГА ХЛЕНЧИТЕ ПРЕДИЗБОРНО?

Добави коментар

Водещи новини