Бивш шеф на Авиоотряд 28: Не беше моя работа да се интересувам за целта на полетите

  • 16 юли 2013 07:51

  • 2207
  • 1
Бивш шеф на Авиоотряд 28: Не беше моя работа да се интересувам за целта на полетите
©

Не мога да кажа, защо бях освободен от шефското място в Авиоотряд 28. В заповедта за моето уволнение пишеше "по преценка". Това стана през октомври 2009 година.

Това каза в сутрешния блок на TV7 Цвятко Луканов, който е бивш директор на Авиоотряд 28. В отряда би трябвало да се залага на професионализма. За пилотите няма значение кой политик се качва в самолета, каза Луканов. Нямам информация, че Пенчо Пенчев, който ме замести на поста е от Банкя и има някакви роднински връзки с хора от ГЕРБ. Слуховете са едно, а реалната информация е съвсем друго. В моята кариера никога не съм имал случай високопоставени политици да ми се бъркат в работата, обясни Луканов.

Директорът на отряда няма информация, а и не е негова работа да знае, каква е целта на даден полет, категоричен беше той. По мое време министърът на транспорта даваше разрешение за използване на самолетите. Процедурата е следната. В отряда се получава заявка за ползване на дадено летателно средство. За тази дата от толкова до толкова часа. Получаваме и списък с пътниците, които ще пътуват. Няма начин да липсват тези документи. Не мога да повярвам, че липсват заявки за полетите, обясни Луканов.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.10 | 19:34

1
Тиквата назначи на всички нива "калинки", които се впиха във всякакви структури като раково образование и с години туморът ще разяжда всичко. Няма да е лесно на Орешарски. Е тези "калинки" сега "пълзят" всяка вечер по улиците на столицата и скандират "оставка".

Добави коментар

Водещи новини