Шефката на НЦИОМ: Българите масово не одобряват политиците

  • 16 юли 2013 07:40

  • 1952
  • 2
Шефката на НЦИОМ: Българите масово не одобряват политиците
©

Изследванията на рейтингите на правителствата са правени в началото на всеки мандат. Това, което прави впечатление е, че 65% от българите не одобряват работата на парламента, което се случва за първи път. Това заяви пред БТВ Лидия Йорданова директор на НЦИОМ.

62% посочват, че не са удовлетворени от резултатите от изборите, като изцяло неудовлетворени са представителите на ГЕРБ и партиите, които не попаднаха в НС. Половината от Коалиция за Българи и 70% са изразили задоволство от представянето.

С изключение на президента на Росен Плевнелиев всички политици имат по-високо неодобрение като рекордьор е лидерът на Атака Волен Сидеров с 86%, следван плътно от лидерът на ДПС Лютви Местан със 75 % , Сергей Станишев с 65% и бившият премиер Бойко Борисов, който събира неодобрението на 58% от българите.

Пламен Орешарски се ползва и с периферна подкрепа, която не е само на БСП и ДПС. Доверието обаче е повлияно от всеобщото неодобрение с протестите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1952 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вили

2013.08.04 | 09:19

1
Само лъжи!!Нищо интересно!Комунистическа пропаганда!!!!На улицата е истината.!!Безскрупулните комунисти не ги интересува мненито и желанията на народа!!!ВИЕ ПОГРЕБВАТЕ БЪЛГАРИЯ!!!!НЯМА ДА НИ ПРИНУДИТЕ ДА Я НАПУСНЕМ !!!!!ЩЕ СЕ БОРИМ ДО КРАЙ!!!!!
REDvayler

2013.08.04 | 12:57

2
Само толкова ли са недоволни? Това реално са избирателите на всички партии, което означава, че изборите, все още остават единственото демократично средство за изразяване на гражданска позиция

Добави коментар

Водещи новини