Депутат от БСП: Парламентът никога не е бил по-прозрачен

  • 11 юли 2013 20:09

  • 1654
  • 15
Депутат от БСП: Парламентът никога не е бил по-прозрачен
©

Народното събрание на първо място трябва да покаже, че може да работи, и то го прави. Това заяви в ефира на радио К2 народният представител от КБ Филип Попов попитан за работата на НС и докога може да издържи то, предвид протестите.

Той допълни, че само в рамките на половин месец са били приети редица закони, които имат социална насоченост и отговарят на обществените очаквания за връщането на държавата на хората. „Народното събрание е фундаментът на парламентарната република и то трябва да работи.Протестиращите имат своите искания и очаквания, но те не представляват цялото общество. Цялото общество е много по-голямо и то също има своите очаквания. Парламентът никога не е бил по-прозрачен, работи се с представителите на гражданското общество”, каза още Попов. По темата с продължаващите протести, той допълни, че част от партиите, които не са успели да влязат в Народното събрание, също търсят своя реваншизъм чрез протестиращите.

На въпрос относно законите, върху които се работи в момента и които от някои се определят като реваншистки, той отрече те да имат общо с реваншизма, а става дума за деконцентрация на властта. „Твърде много власт е била концентрирана в ръцете на бившия вътрешен министър. Именно това наложи и бързите промени в тази сфера на законодателството”, допълни народният представител. Относно критиките и препоръките на посланиците на Франция и Германия социалистът заяви, че те са отправени към начина на управление на държавата ни в годините назад. „Не може едно правителство, което е на един или два месеца, да бъде критикувано. Управляващите работят спрямо препоръките на ЕК, единственото им разминаване е в замразяването на възрастта и стажа за пенсиониране”, категоричен бе депутатът. Част от партиите, които не са успели да влязат в Народното събрание, също търсят своя реваншизъм чрез протестиращите

На въпрос как ще бъде намерена пресечната точка между протестиращите и политиците Филип Попов отговори, че в никакъв случай не иска да разделя хората на протестиращи и управляващи и, че всички са граждани на република България. „Всички имат интерес страната ни да върви напред. Вижда се, че Народното събрание твори закони, в интерес на гражданите, и това е пресечната точка. Тук има отговорност и най – голямата парламентарна група, тази на ГЕРБ, ако те твърдят, че са конструктивна опозиция, да заповядат в Народното събрание, там се защитават интересите на избирателите”, каза още Попов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1654 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2013.07.12 | 13:07

15
"Прозрачен парламент", тези изглежда не разбират какво значи прозрачност. Направиха парламент по най циничния начин, направиха правителство на семейни и роднински начала, докараха вода от девет дерета за да скалъпят правителство, което да замаже очите на пенсионерите и верните на тях цигани, за сметка на активно работещите и говорят за прозрачност.Супер жинизъм.
Иванов

2013.07.12 | 13:07

14
Вън на простаците. Ако имате да казвате нещо го кажете с други думи. Всеки има достъп до тези сайтове. Децата само на псувни ли ще се учат

2013.07.12 | 13:07

13
Като гледам тук с едно изключение на Мариела,са писали само овчари и кравари (дори BIGFOOT е по умна от вас)с голямо самочувствие НООО....има едно съществено НО,без грам ама дори стотна от грама ПОКРИТИЕ.СЕЛЯНИЯ СЕЛЯНИЯ СЕЛЯНИЯ и СЕЛЯНИЯ доооооо БЕЗКРАЙ.Този БЕЗКРАЙ е тооолкова голям колкото празнината в кратуните ви.Когато се погледнете в огледалото сигурно виждате една празна К Р А Т У Н А.............. На кой ли говоря като няма да разберете.
Парламентът никога не е бил по-прозрачен??

2013.07.12 | 13:07

12
Това е точно така. Доказва го акцията по назначаванета на Делян Пеевски. Неясно дащо се направиха специфични промени в закона. След това сугринта го избраха за 15 минути след широко, откровено и всестранно обсъждане. Оказа се че нито БСП нито ДПС имат отношение към проблема, а че това е странна идея на Орешарски. Съвсем честна, прозрачна и достойна позиция. Аналогично стана и със СИКаджията. Повече от 1 1/2 месеца не могат да се спазарят за държавната администрация, защото прозрачно и честно назначават експертния си екип, който уж беше готов преди изборите. В най близко бъдеще ще увеличат заплатите, както обещаха и ще открият 200,000 работни места. Е ще вземат и 1 милиард кредит, който ще го плащаме с години който прозрачно ще изчезне в джобовете им. Абе вие на истина ли мислите, че някой ви вярва? И че изобщо ви слуша? В същност какво значение има, дойдохте да крадете, правите го, нао не ни карайте да ви лъжем че ви вярваме. Лошо бъдеще ви чака момчета. Лошо!

2013.07.12 | 13:07

11
banda ot prestapnici ,dalaveradjii manipolatori tartei marzelivi paraziti e tva shte nai dolni xora ni ypravliavat.izmet.

2013.07.12 | 13:07

10
Толкова сте прозрачни, че направо през вас виждаме да ви ... ....... вън прасета!
мариела

2013.07.12 | 11:59

1
българка, и геро ходете да сеете картофи по препоръка на вожда мафиот. Явно не знаете и как растат да ли не са по дърветата. Ако сте българи ще защитите народа си а не кратуната защото иска власти и то до три месеца за да не се изкарат кирливите му ризи. Крадливо мафиотско котило. А Геро да пасе овцете на буда пидала.

2013.07.12 | 13:07

9
гнусна и отвратителна Турска Гювендия

2013.07.12 | 13:06

7
Червена лесбийке-скрий се при местан да ти сцепи г.заааааа
rossen4i4o

2013.07.12 | 13:06

8
толкова прозрачно ,та чак невидимо ,е до венецианските щори , а извинете , изборни правила

2013.07.12 | 13:06

6
Прав е, че парламента е прозрачен. Гледам и не го виждам.

2013.07.12 | 13:06

5
Такива "честни" и "добри" хора като тези в парламента в цялата вселена не можеш да намериш. Я да вземете да намалите малко белото а !!!

Добави коментар

Водещи новини