Цветлин Йовчев: Президентът да намери сили да изпълни клетвата си пред народа

  • 11 юли 2013 16:19

  • 6851
  • 50
Цветлин Йовчев: Президентът да намери сили да изпълни клетвата си пред народа
©

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола смята, че съвместното изявление на посланиците на Германия и Франция за ситуацията у нас е предизвикано от изказване на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, че решението трябва да се търси с нови избори.

Това изявление на държавния глава според Йовчев, който до неотдавна беше шеф на кабинета му, е изненадващо и оставя открити въпроси. Вътрешният министър направи този коментар пред журналисти в Брюксел, предаде БНР.

"Няколко неща в изявлението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е трябвало да бъдат направени по различен начин, след като в него се говори за предсрочни избори", смята Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

"Едно такова твърдение трябва да почива на много сериозен анализ. Анализ на причините, които са извели хората на улицата, защото и президентът в изявлението си твърди, че и февруари месец хората са били на улицата и сега пак, и скандират едно и също. Това означава, че сами по себе си предсрочните избори не са решение", каза министърът.

Другите въпроси, които според Йовчев трябва да бъдат поставени, са какво трябва да бъде решението на съществуващите проблеми, какво ще бъде направено за малките и средни предприятия, как държавата ще се разплати с бизнеса, ще повиши заетостта, ще подкрепи социално слабите и ще реши въпросите за бюджета и еврофинансирането. "Когато се говори за предсрочни избори, механизмът, по който се стига до подобно изявление, трябва да е прозрачен", смята още вътрешният министър.

"Трябва да е ясно провеждани ли са консултации. Тези консултации с парламентарни, извънпарламентарни партии - какво е говорено, каква е позицията, поемани ли са ангажименти. По същия начин и с чуждестранните представители, с представителите на европейските институции. Това е демократичният начин", каза Йовчев.

"За такива важни въпроси не може да има неформални разговори, подчерта той и добави още въпроси - ако ще има предсрочни избори, кой ще е премиер и с каква програма ще е служебното правителство. Едно такова изявление трябва да дойде на основата на широк обществен и политически консенсус", смята вицепремиерът.

"В момента какъв беше ефектът? Имаме и хора на улицата, които почват да събират подписи срещу президента, т.е. ние вървим към делегитимация на една институция като президентската, която именно в един такъв тежък момент трябва да бъде платформата за търсене на обществен консенсус. Но вярвам, че президентът ще намери сили наистина да изпълни и дълга си, и клетвата си към народа и към българските граждани", заяви министърът.

Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола каза още, че очаква от държавния глава активна позиция в търсене на национален консенсус и че вратата на правителството никога не е била затворена за консултации.

Изявлението на Йовчев дойде, след като той и вицепремиерът Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова проведоха разговори в Генералния секретариат на Европейската комисия. И двамата бяха категорични, че по време на тях тези въпроси не са били обсъждани, както и протестите у нас или спорните назначения, както и че разговорът е бил за плановете на правителството в сферите на правосъдието и вътрешните работи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6851 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар
АХА

2013.07.12 | 15:37

50
Другарю Йовчев, Президента на Републиката знае, че се е заклел в името на народа и за това поддържа по - голямата част от народа. Вие другарю Йовчев и онази малка групичка около пилоните които не са научили нищо друго освен " Хей балкан ти роден наш" никога не сте и никога няма да разберете какво е клетва в името на народа. Спомнете си само мотивите за Вашето напускане от Президента. Коза и комунист наяждане нямат.
Боздуган

2013.07.12 | 08:04

45
Плевната е едно голямо недоразумение,мухльо,импотент политически и физически,лишен от лидерски качества,с прислужнически манталитет.Слаб оратор ! Не реагира правилно при неочаквани ситуации.Сервилен . Удобен за ползване от престъпни кръгове ,човек ,изпълняващ чужди желания ,със слаб характер,неспособен да отстоява собствена позиция,меркантилен , склонен към закононарушения !Много ниско ниво! Абсолютно негоден за държавна служба !

2013.07.12 | 08:11

49
ZASHTO NE SI VZEMETE ORESHARSKI STANISHEV,VOLEN SIDEROV I ORESHARSKI I NE ZAMINETE ZA SEVERNA KOREIA DA SE RADVATE NA KOMUNIZMA.STE VI KUPIM I BILETI JALKI PRODAJNIZI
AZ

2013.07.12 | 08:04

48
"ТОЗИ ЧОВЕК",ОВШОРКОВ,НЕ Е НЕДОРАЗУМЕНИЕ,ТОЙ Е КРЪГЛА НУЛА,ИДИОТ.
анонимен и неплатен

2013.07.12 | 08:04

47
изтривате това, което не е платено от властта, къде е демокрацията?

2013.07.12 | 08:04

46
Ако този човек е недоразумение какво да кажем за предишните ни президенти Ж.Желев П. Стоянов и Г. Първанов.Абехти и президентите и държавата.Срамота

2013.07.12 | 02:23

32
Особенно желю пародия на президент, тогава в него момент хората не ръсъждаваха... и най простия цървул можеше да стане президент

2013.07.12 | 08:04

44
prodajnici ,izmenici predateli tva ste .tartei samo lapate .
най

2013.07.12 | 08:04

43
НЕ ОЧАКВАХ ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ДА БЪДЕ ТАКЪВ ИДИОТ,КАТО БОЙКО. ПОДАВАЙЛИ ОСТАВКА ИСКАШЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.СЕГА ИТОЗИ
Боздуган

2013.07.12 | 08:03

42
Плевната е едно голямо недоразумение,мухльо,импотент политически и физически,лишен от лидерски качества,с прислужнически манталитет. Удобен за ползване от престъпни кръгове ,човек ,изпълняващ чужди желания ,със слаб характер,неспособен да отстоява собствена позиция,меркантилен , склонен към закононарушения !Много ниско ниво! Абсолютно негоден за държавна служба !
фен

2013.07.12 | 03:41

41
Освен това Плевнелиев няма достойнство !Койпрезидент ще допусне безнаказано някой да го чука по челото,сякаш е малоумен ?! И то публично по телевизиите пред цял народ ?! Ужас !Абсолютен мухльо !

2013.07.12 | 02:42

40
Не разбирам Йовчев като какъв точно се изказва. Президентът не може да заповяда да има предсрочни избори, че да разказва как щели да се решат проблемите, кой щял да е премиер и т.н. Той каза това, което му позволява законът.

2013.07.12 | 02:41

39
НЕ Е РАБОТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ДА ЛАЕ ПО ПРЕЗИДЕНТА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини