Цветлин Йовчев: Има проблем в системата за национална сигурност

  • 30 юли 2012 08:18

  • 3291
  • 1
Цветлин Йовчев: Има проблем в системата за национална сигурност
©

Докато нямаме яснота по въпросите какво се случи и защо се случи – всички оценки, свързани с терористичния акт в Бургас, ще бъдат прибързани. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, бивш шеф на ДАНС и началник на кабинета на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Според Йовчев, е пресилено да се говори за пробив в системата за национална сигурност у нас. За да има такъв пробив, трябва някоя ключова способност или функция на организацията на национална сигурност да бъдат нарушени, обясни той. Но трябва да отчетем, че имаме тежък проблем с националната сигурност, защото имаме налице терористичен акт, категоричен бе специалистът. Според него, трябва много внимателно да се отговори на въпроса какво би трябвало да се направи, за да намали вероятността от нов атентат. Защото не можем да си кажем – тероризъм се случва навсякъде, и да бездействаме, обясни бившият шеф на ДАНС.

Не мисля, че в България на този етап съществуват спящи клетки – граждани или организации, които да подготвят, извършат или спомогнат за терористичен акт, заяви Йовчев.

По думите му, ще може да се даде отговор на въпроса дали моделът на страната ни за противодействие на тероризма е правилен, едва след като се разрешат всички неизвестни около атентата в Бургас.

3291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.14 | 13:57

1
ПРОБЛЕМА СИ ТИ ПРЕДАТЕЛ МРЪСЕН И ДОЛЕН.

Добави коментар

Водещи новини