Цачева: С решението си КС толерира манипулациите в деня за размисъл

  • 10 юли 2013 08:13

  • 1650
  • 7
Цачева: С решението си КС толерира манипулациите в деня за размисъл
©

Не мога да коментирам решението, защото още не са ясни мотивите на съда. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият председател на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Вчера Конституционният съд (КС) призна изборите за законни и отхвърли искането на ГЕРБ за касирането им.

"След това решение стана ясно, че избори могат да се правят и по този начин – с манипулации в деня за размисъл, а в самия ден на изборите да се движим в изборните секции с печатни издания, на чиято първа страница с големи букви пише: "ГЕРБ фалшифицира изборите". Това решение ни казва: "Можете да си правите каквото си искате по време на кампанията и в деня за размисъл", добави Цачева.

Тя посочи, че решението за връщане на ГЕРБ в парламента е общо решение на парламентарната група. Цачева обясни, че бившите управляващи са внесли законопроект за промени в Изборния кодекс, но той още не е влязъл в дневния ред на парламента. Това най-вероятно означава, че ГЕРБ и тази седмица няма да участват в работата на Народното събрание.

По думите на Филип Попов от БСП решението на КС не създава прецедент. "Едно решение на институция като Конституционния съд не трябва да се коментира, то просто трябва да се изпълнява. Там работят хора, доказали се в своята сфера. Според него в този акт на съда не може да се търси политически мотив", заяви социалистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1650 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Боздуган

2013.07.15 | 11:17

7
Ей , веднаж и на мен да ми хареса решение на КС !

2013.07.10 | 18:37

6
България 2019 година ! ............. Варна се казва град Стали! бул. "Цариградско шосе" е бул. Ленин! Навсякъде има златни паметници на Ленин и Хо Ши Мин! Децата в училище носят червени връзки! Лагерите за политически затворници са препълнени! Втори официален език е руският!
Бял Полуовес

2013.07.10 | 16:33

3
Империалистическите магистрали са взривени,функционира само фериботът Варна - Иличовск!
Боздуган

2013.07.10 | 18:37

5
Най-обичам да съм подлогата на Местан и лаещото псе на Серго. С една дума ми харесва да съм ТРОЛ! Мечтая да лижа червено-помашки насрани гъзове, както го прави моя идол Болян Сидероглу Хапчето. Седя си аз в мизерната кочинка и пльоскам тролски глупости и лъжи за които ми плащат по 10 копейки на глупост. Сложил съм си феса и ми е хубаво на дупето, където ми е забит двойният чеп на Доган и зъбатия Орех! Ох, колко ми е кеф! Ох! Кво да направя като съм роден манаф? Кво?

2013.07.10 | 16:34

4
По-вероятно е, че ги мързи и не им се занимава. Дорасли са до върха на кариерата, искат спокойствие и да не ги безпокоят за нищо и изведнъж такива грижи. И настава суматоха. И я за всеки случай по-добре нищо да не правим.

2013.07.10 | 16:32

2
Честито на България! БКП се е окопала във властта от 70г. и не иска да я даде на народа. МС, НС, ВКС и главен прокурор - изпълнителна, законодателна и съдебна власт - са верни институции на БКП. Това не може да е демокрация, а единствено плутокрация - управление на малцинството над мнозинството или в модерен вариант - олигархия! Честито на самонадупващия се прост народ!
sram

2013.07.10 | 12:03

1
nali vi kazvam 4e komunizmat nikoga ne si e hodil toi e skrit v dargavnata i mesnata administracia s cel da zablodi evropeiskite ni partniori 4e v balgaria toi ne sa6tistvuva.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини