Женската сила на ГЕРБ срещу мерките на управляващите (видео)

  • 01 юли 2013 14:01

  • 8585
  • 54
Женската сила на ГЕРБ срещу мерките на управляващите (видео)
©

ГЕРБ предлага запазване на субсидиите на извънпарламентарните партии, обяви на пресконференция Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

По думите й, е представен общ доклад по приетите два законопроекта за Закона за политическите партии. По този на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа народните представители от БСП са подкрепили отпадането на два текста - партиите, които са извън парламента, да не получават държавна субсидия и да не могат да ползват държавни и общински офиси. Ние възразяваме срещу такъв подход. Считаме за удачен начинът, по който се финансират в момента партиите, тъй като той преодолява задкулисието и непорочните практики, посочи Цачева (Вижте тук видео от пресконференцията).

Във връзка с внесените промени в Изборния кодекс от ГЕРБ тя обяви, че ще се съобразят с указанията, които Михал Миков е дал. Получихме писмо от него, в което се посочва, че не може да индивидуализира предложението ни за промени в Изборния кодекс. Законопроектът и мотивите са подписани от всички народни представители от цялата група. Няма как всички народни представители да стигнем до Народното събрание, за да ги подадем, обясни Цачева.

Призовавам председателя на Комисията по здравеопазването д-р Нигяр Джафер да се самосезира и да вземе отношение по повод  политическите смени в цялата система на здравеопазването, каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Не трябва да продължава мълчанието от нейна страна. За нас е немислимо няколко дни подред медици от болницата по онкология да протестират и председателят на Комисията по здравеопазване да мълчи, немислимо е Българският лекарски съюз да пази мълчание. Не може да се проговаря единствено щом се иска оставката на шефа на Здравната каса. Призовавам ги да защитят своите колеги, които работят при особено тежки условия на труд, и да ги подкрепят в протестните им действия, допълни тя.

Здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския се е посветила единствено на това да разчиства сметки и да уволнява доказали се ръководители на лечебни заведения, които печелят проекти и поддържат финансово стабилни болници, твърди тя. По думите й, такъв е случаят в МБАЛ Хасково, в Специализираната болница по онкология и при много места, където предстоят такива смени.

Атанасова посъветва Андреева да се концентрира вместо върху чистки, върху здравната система, върху това как лекарите и сестрите да бъдат по-добре квалифицирани, върху това да се спре изтичането им от България.

Според Даниела Дариткова правителството на Пламен Орешарски е дошло с обяснението и подкрепата на трите политически сили в парламента, че трябва да се търси и получи консенсус по повод наболелите проблеми в обществото. Такъв е въпросът със здравеопазването. Досега обаче виждаме само и единствено кадрови смени, но не й стъпки за подобряване на състоянието в сектора.

Спешните мерки на правителството не са насочени към решаване на въпросите с безработицата, доходите, икономиката, смята Светлана Ангелова. По думите й, това са кухи решения, които по никакъв начин няма да подобрят живота на българите. Няма как с раздаване на социалните помощи да се мине през кризата, да се увеличат доходите на хората, да се създадат работни места. Първите неотложни мерки трябва да са насочени към подобряване на икономиката и насърчаване не бизнеса, категорична бе тя.

В предложените промени в Кодекса за социално осигуряване се предвижда замразяване на повишаването на стажа и възрастта за пенсиониране, но това ли е най-важното, попита тя. Ако започнем със замразяването, няма да нахраним българите и да повишим техните доходи.

Тя критикува правителството и заради това, че вместо да внеса законопроекти по отношение на социалната сфера, първите промени са били в Закона за ДАНС и Закона за СРС.

За какво им е актуализация на бюджета, след като данните показват, че изпълнението е съпоставимо с 2012 г.? Причината са желание за популистко харчене и нежеланието да се пълни хазната със средства. Откъде ще се намерят пари за тези социални помощи? Отляво искат отново да ни вкарат в спиралата на дефицита. Или искат да взимаме заеми, но кой ще ги плаща после, попита Ангелова.

Според становището на НСОРБ, общините не са в състояние да поемат ангажиментите, които ще възникнат с приемането на промените, които предвиждат помощи за родители, чиито деца са отпаднали от детски градини. Това ще доведе или до увеличение на таксите за забавачници, или до увеличаване на данъците, смята Милена Дамянова. Според нея предложението звучи добре, но проблемът с реализирането му е изключително сериозен. Това е абсурдно. Няма да бъде решен проблемът с местата в детски градини, а ще се увеличи, програмите за нови детски градини ще бъдат блокирани. По думите й, държавата трябва да поема финансовия си ангажимент към предучилищното образование.

Тя определи като "странна" невъзможността на министър Клисарова за цял месец да се запознае с новите програми. Това, което остави ГЕРБ, са проекти на учебни програми, някои от тях трябваше да бъдат довършени от служебния кабинет, стратегии за намаляване на преждевременно напускащите училище, проект за Закона за образованието. Дебатът по новите учебни програми трябва да продължи, заключи тя.

Последвайте канала на

8585 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
отлошият матрял

2013.07.03 | 01:44

53
Да,по предложение на Волен Сидеров, :другарите : са забравили и останалата 4аст от текста---- полити4еските партии да полу4ават 50% от сегашните субсидии, а ппьк госпожата пла4е за извьн парламентарните партии-- погледнато реално и ГЕРБ-- КАТО НЕ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА --са извьн парламентарна партия.
z

2013.07.03 | 01:47

54
Ама вярно си от лошиЯ мат'рял неграмотен сибе, човече! Запознай се с азбуката изначално. Там има една нова за теб буква "ч", като "чвор",

2013.07.02 | 18:06

52
Отсега нататък понеже лъжата я нямате за нищо няма да ви наричам Гербараси или герберуги сменям името на Герб с АБСОЛЮТНИ БОКЛУЦИ

2013.07.01 | 19:55

28
Жените в ГЕРБ?, а защо не се е изказала Буда, по голяма *утка от нея няма.

2013.07.02 | 18:06

51
В ГЕРБ ИМА ЖЕНИ В БСП И АТАКА ИМА ГЕЙОВЕ.
ДО БОЗДУГАН-ПРОСТАКА!

2013.07.02 | 18:06

50
ДО БОЗДУГАН-ПРОСТАКА! АБЕ ПРОСТАК безработен! ДРАСКАЧ ГЛУПАВ! КоЙ ЛИ МИ ТЕ СЛУША-ТЪПАКАО! ГЕРБ не са ти по-мярка! ПРОВОКАТОР МРЪСЕН!

2013.07.02 | 18:06

49
БРАВО ГЕРБ!
Бойко

2013.07.02 | 18:05

45
Гербаджии прости, стойте си извън парламента!Много ни е готино без вас !Най добре ходете на утката си майна !И без вас ще съмне! А тиквата , "СТРАТЕГ" ,великия Винету да ходи при Мишо биричката !
Георгиев

2013.07.02 | 18:05

48
Гербаджиите след като разграбиха и съсипаха държавата- сега ронят сълзи и търсят грешки на тия - които поеха от тях Ограбено наследство и вместо да влезнат в НС и да работят те правят Пресконференции и получават заплати за отсъствие - 97 бр.депутати х 17000 лв.месечно?Бойко създал 2 ешелона- 1-ви- организира протести;2-ри-организира нови избори......
До ЛАЙНОТО от # %

2013.07.01 | 19:58

37
"БОЙКО ЩЕ ВИКАШ НА ЧИЧО СИ"-КЕЛЕШ С КЕЛЕША ТИ!
Боздуган

2013.07.02 | 18:05

47
Гербаджии прости, стойте си извън парламента!Много ни е готино без вас !Най добре ходете на утката си майна !И без вас ще съмне!
ПОПА

2013.07.01 | 19:56

32
Как няма да ви е готино,като ви клатят рязани пушки?

2013.07.01 | 17:04

1
Айде, изкара още 3 лева. Платен пропагандист насран. Резил за свободата на словота. Гадна туско комунестечуска подлога.
дядо НАСО

2013.07.02 | 18:05

46
ТЕЗИ МАФИОТИ ОПОСКАХА БЪЛГАРИЯ В ЗАТВОРА ЦЯЛАТА ГЕРБАДЖИИСКА ПАСМИНА

2013.07.02 | 18:04

44
Тоя изрод Десислава Атанасова трябва да лежи 100 години в затвора заради нещата, които извърши в българското здравеопазване, а тя нагла-нагла се обажда. Няма такава държава просто.
ika

2013.07.02 | 18:04

43
Щом ГЕРБ говорят, хващам се за ушите. Лудницата е пълна.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини