Станишев нападна Росен Плевнелиев

  • 09 юли 2013 15:12

  • 8474
  • 56
Станишев нападна Росен Плевнелиев
©

Ако цената за добро отношение от страна на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното към българския парламент и към правителството е условието ГЕРБ да участват в управлението, тази цена е неприемлива. Това каза на пресконференция председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод изявлението на президента от миналия петък, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите му, този подход поставя държавния глава в обслужваща роля и позиция към Борисов и Цветанов, не отговаря на неговите конституционни задължения, и показва, че подозренията към неговата политическа пристрастност и обвързаност са основателни в много висока степен. Според Станишев, тезите на Плевнелиев обслужват два политически и един икономически кръг.

„Единият политически интерес е на г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и г-н Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за консолидиране на тяхната власт и за преборване на всички недоволни от функционирането на тази партия. Предсрочни избори са единственият шанс за тях да консолидират властта си в партия ГЕРБ и парламентарната група”, каза Станишев.

Той допълни, че вторият политически интерес, който си придава президентът е ролята на бабуването на новото дясно, с очевидната идея, която прозира зад поведението му, да се формира коалиция между ГЕРБ и новото дясно в следващ парламент.

„Последният интерес е по-скоро медийно икономически – за кръгове, които са достатъчно известни в българското общество и с които г-н Плевнелиев има стара обвързаност, в това число и в процеса на неговото номиниране за министър в кабинета на г-н Борисов”, каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8474 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
Adit0

2013.07.10 | 22:42

56
Плевнелиев трябваше да бъде президент а хората, а стана ясно, че всъщност е президент на ГЕРБ. Сидеров е прав да иска импийчмънт, БСП щяха да ги подкрепят, но отново се оказа, че просто говорят срещу вятъра и думите им не струват. Плевнелиев трябва да се разграничи от ГЕРБ, ако не иска да бъде свален от народа, който иска и неговата оставка.
Hasta la Vista

2013.07.10 | 22:42

55
Президентът май живее в друга реалност. Хората искат и неговата оставка, а той казва, че подкрепя протестиращите. Това са две взаимно изключващи се понятия. Освен това не може да проявява подбуди за избори. Това е чиста манипулация и ясно се вижда политическото му пристрастие. Опитва се да залъже протестиращите с подкрепата си и да ги залъже, че единственото решение е спешни избори.
Tilk

2013.07.10 | 22:42

54
Плевнелиев призовава за избори, а с избори в сегашната ситуация, нищо няма да се промени. Хората или ще преизберат ГЕРБ, което е по-вероятното, или ще изберат БСП, или голямата част от тях няма да отидат на избори, защото не виждат алтернатива, както стана на изборите във Варна. ГЕРБ обаче знаят, че ще бъдат преизбрани, затова и Плевнелиев, президентът на ГЕРБ, подтиква хората да отиват на избори.
реалист

2013.07.10 | 10:13

53
След изявлението на президента България остана същата, разделена, с протестиращи и контрапротестиращи.
реалист

2013.07.10 | 10:13

52
Ще допълня, че изявлението на президента не допринася за търсене на компромис, а по-скоро влияе в посока ескалация на противопоставянето
gibi

2013.07.10 | 01:25

33
самият Станишев обслужи Герб допускайки непростимите кадрови грешки и забравяйки, че „кадри продължават да делат все“
????

2013.07.10 | 10:12

51
Как така виждате само грешките на Сергей Станишев - с които грешки няма опасност да разори или ограби държавата- а пък за хилядите и то умишлени и планирани грешки на Бойко Борисов - нищо не казвате и нищо не си спомняте !!!! Каква полезна реформа извършиха ГЕРБ за тези 4 г. - та България потъна на последно място в Европа ?

2013.07.10 | 01:24

32
Делат, цепят и трески хвъркат! Кадри и КадрИ са се втурнали съвсем да ни отделат.
Боздуган

2013.07.10 | 09:54

50
Ако не Бойко ще е Цветанов, ако не е Цветанов ще е Бойко а сега и президента погнаха.Тоя Станишев мълча като дупе, но явно срещата с поганеца от Масква, му е подействала добре, та рече да се обади. Явно в парламента нямат други задачи освен да се занимават с ГЕРБ.То се вижда кой го е страх от ГЕРБ и Борисов за това всички олигарси и медийни плъхове наскачаха срещу него,ама се пита защо,защото им спря кранчето и далаверите с крадливите им проекти като Белене на червените олигарси и не е тайна че всичките пари са в тях.Стига с тези пропагандни комунистически номера.Стига с този ГЕРБ а започнете да правите това което хората искат.Започване на борба с монополите за да започне падането на цени от първа необходимост като храната и лекарствата,горива и ток.Премахването на ЕРП-тата и тези заробващи договори с които ни се продава по скъпият ток а с евтиния от АЕЦ си пълнят джобовете олигарсите.Смяна на системата за електроразпределението като се направи така всеки да избира какъв ток да ползва .По евтиният от АЕЦ или по скъпият от ВЕЦ ,ТЕЦ или Зелените енергии.Смяна на системата за гласуване.Нека се премине към електронно ако е нужно.Да се намалят депутатите на 120 и да са само с 2 мандата.Нека се свика Велико Народно Събрание и да се сменят тези закони които са нужни.Още има останали честни хора и могат да се намерят такива да ни управляват.Стига сте ни плашели с тоя и оня.Ще има митинги докато не дойде правителство което да свърши това което е полезно за народа.ОСТАВКА!!!

2013.07.10 | 09:42

49
Този човек е не по-малко псих. болен от Сидеров.Такава долнопробна пропагада и манипулация само новата " тройка" може да измисли.Толкова противно създание е това,че няма накъде повече,може ли да говори точно той за олигархия и обслужване.И ако някой разделя хората съвсем явно,това не е президента,а точно С.С.

2013.07.10 | 08:50

48
другарю станишев като водач на комунистите явно не сте чел книгата ''МИТКО ПАЛАУЗОВ''.ето защо обичате турските беиове доган,местан и др.като мальк явно са ви казали че 500г.турците са ни правили ''армагани''.
герг от америка

2013.07.10 | 05:04

44
Този индивид народа да го следва до като влезе в затвора-това е главниат виновник за неуспеха ни'И НЕКА ГОСПОД ДА ГО НАКАЖЕ.

2013.07.10 | 08:50

47
Ти като дойдеш в България да поживееш малко, тогава давай такива оценки, защото за последните 4 години БОКО МУТРАТА така разсипа страната, както никой друг български поитик преди него!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини