Земеделският министър: Започнахме тотални проверки по борси и тържища

  • 05 юли 2013 12:24

  • 1548
  • 11
Земеделският министър: Започнахме тотални проверки по борси и тържища
©

Започна тотална проверка. Това е първата стъпка, която няма да реши въпросите на зеленчукопроизводителите в дългосрочен план, но в краткосрочен план ще има ефект и днес до обяд ще има информация за това как постепенно на нашия пазар навлизат български домати и други зеленчуци, които обаче са качествени.

Това каза пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Той коментира протестите на  зеленчукопроизводителите в последните дни. „В момента е много активен сезон, в който излиза цялата селскостопанска продукция. Юли и август и полското, и оранжерийното производство е във върха на производството си, но това не е основната причина”, добави министърът. „Искаме нашите потребители – българските граждани да консумират качествена българска продукция”, заяви той. "В дългосрочен план Министерството на земеделието и храните ще направим комплекс от мерки, които да регулират и да се знае какво влиза, какво излиза, какво се предлага на борсата", разкри Греков.

Ние сме закъснели тотално с тези програми, свързани със зеленчукопроизводството. То не е анализирано, не е планирано, нито е насочено към износ на нашата продукция. Трябва да предприемем комплекс от мерки за влизащата продукция в нашата страна – не само зеленчуци, но и други стопански продукти, които са превърнали нашата страна в един разграден двор – влиза всичко, каквото може”, посочи министърът. „Нашите производители трябва да разберат, че продукцията не може да се продава на вратата, на улицата, на шосето или другаде. Трябва да има регламентирано предлагане на продукцията и нашите производители трябва да бъдат легитимирани – не само със зеленото картонче, а и с всички останали документи за сертификация”, обясни Греков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1548 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
3

2013.07.05 | 19:36

11
Г-н министър, службите които сте изпратили на измислените от вас "проверки" прекрасно си зная и вършат задълженията! За да пристигнат в странат ни тези стоки са преминали през тях на границите ни ! Тук проблема не е в последващия контрол по документи, защото той нищо няма да докаже, а е в нормативната база с която те са задължени да боравят ! Законовите разпоредби г-н министър, законовите ! Според сега действащите разпоредби и ограничения нито една служба няма право да наложи запор или забрана за внос на продуктите влизащи от Турция и Гърция ! Ако това не го знаете си вървете ! А те са най-голямите вносители в нашата страна на селскостопанска продукция ! С Македония е лесно, но и за там нямате акъл ! Вървете си ! Не убивайте българското земеделие !
борсаджия

2013.07.05 | 19:35

10
Типичното за комунистите хвърляне на прах в очите на хора! Симулиране на дейност е това! Видях ви "проверките" на това му се вика ликвидиране на малкия бизнес...онея с 20т подарък домати ги е имало от 25години...
BaTi GOGO

2013.07.05 | 19:33

9
КАКВИТИ ЛЕГИТИМАЦИЙ БЕ ДЪРВАР,ОЩЕ НЕДОШЪЛ И ЗА ДОБЪРДЕН ТИ КАЗВА, СПЕЦЯЛНО МЯСТО,А ТО БЕЗ ПАРИ ЛИЩЕ БЪДЕ ТОВА МЯСТО,ЛЕГЕТИМАЦИЯТА БЕЗ ПАРИ ЛИ ЩЕ БЪДЕ . И КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДАСЕ РЕГЕСТРИРА ЕДИН ЗЕЛЕНЧУКО ПРОИЗВОДИТЕЛ.........ААААААА....ИСКАТЕ ДА СМУЧЕТЕ КРАВЧИЦАТА НА ХОРИЦАТА......АААААААТАКАВА БИЛА ТЯ РАБОТАТА.....
ужас

2013.07.05 | 18:58

8
Абе хората си изхвърлят продукцията в знак на протест че им я изкупуват без пари,а те щели да ги проверяват!!!!

2013.07.05 | 18:58

7
BAI GANIO--TIPITCHEN KOMUNOID !!!!!

2013.07.05 | 18:58

6
Г-н министър, моля не заблуждавайте бългаските производители че можете да ограничите или спрете вноса на стоки от Турция и Гърция, защото българия не е отделен икономически субект а член на ЕС ! От което призтичат задължения продиктувани от подписани спогодби , които страната ни не може да пренебрегне ! Тези проверки които извършвате са безмислени и единствената им цел е симулиране на дейност ! Това не е , и няма как да бъде , мярка за защита на българския производител ! Мерките трябва да са други, и ако вие не ги знаете /което показвате с действията си/, е най-добре да се оттеглите от заемания от вас пост !
анонимен

2013.07.05 | 17:04

1
Поредната изцепка- зам. министъра на земеделието каза, че в България не се произвежда кисело мляко, а йогурт,и стандарт Стара планина за колбасите е по лаш от БДС. От бранша на млекопроизводителите веднага му скокнаха - вижте интересния разговор с тях в предаването на Ризова и Цонев.

2013.07.05 | 18:56

5
За съжаление не е изцепка ! Това е поредното доказателство за пълната некомпетентност на това правителство ! Тотална некомпетенция !
3 Действителен случай !

2013.07.05 | 18:55

4
Какво да коментирам? Ще разкажа действителен случай на за обиграни търговци и тъпи законови разпоредби ! Преди години Полша за да защити продукцията на свой завод за стъклен амбалаж, забрани вноса на такъв от други страни . Германците за да не си изпуснат пазара който дълги години са обслужвали, правят износ на празни затворени буркани от Германия за Полша ! Полската митница ги спира, ноооо какво се оказва ? По документи бурканите не са празни ! Полска фирма е закупила от Германска такава няколоко тира с буркани, познайте с какво ? Със свеж алпийски въздух ! И понеже няма законова разпоредба за забрана на такъв продукт ...... ! Та това е ! Който има акъл - има, който няма ..... ! Хайде на здраве !
rossen4i4o

2013.07.05 | 18:54

3
всеки домат с печат , всяка тиква с подпис
dgfhgfh

2013.07.05 | 18:16

2
Само им вижте физиономиите на тия "министри' и трябва да ви стане ясно колко ги е грижа за народа...............

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини