Цветлин Йовчев: Не искам персонална лоялност, а лоялност към закона

  • 05 юли 2013 08:08

  • 2461
  • 6
Цветлин Йовчев: Не искам персонална лоялност, а лоялност към закона
©

Загражденията, които поставихме около сградата на парламента, са заради редицата опити за насилие срещу депутати и хвърлянето на тежки предмети по време на гражданските протести, което е абсолютно недопустимо. Поради тази причина разширихме зоната за сигурност, за да не пострада никой. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Убеден съм, че ще успеем да намерим парите за заплащане на извънредния труд по време на протестите на служителите на МВР, каза той. Тези хора изпълняват дълга си и успяват много добре да опазят обществения ред. Те работят по 12 - 16 часа и имат нужда да почиват. Заради извънредното работно време и голямата натовареност се командироват в София полицейски служители от други градове.

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 лично се ангажира с проблемите в МВР и е загрижен за ситуацията. Йовчев благодари на полицаите, които "перфектно изпълняват задълженията си по време на протестите". Те са подложени на свръхнатоварване, уточни той.

Трябва да се преструктурира Министерството на вътрешните работи и да се намали съставът му, уточни Йовчев. Над 90 млн. лв. не достигат на ведомството. Пари срещу реформи - това трябва да е мотото за отпуснатите ни пари. Вече преструктурирахме разходите на министерството и ще направим повече от 10 милиона лв. икономии. След като извършим структурни промени, след като наложим по-добра програма за усвояване на средствата, тези икономии ще нараснат, подчерта той. Това, което ще искаме по нашата сметка, ще покрием с икономиите, които ще направим през следващите една или две години. По този начин няма да ощетим държавния бюджет, смята министърът.

Всеки един министър в момента, в който стъпи на този пост, трябва да има ясна визия какво трябва да се направи в повереното му ведомство. Аз имам тази визия и я представих. Това отговори той на въпрос дали щом предлага дългосрочна програма, значи вярва, че правителството ще изпълни мандата си. Всеки един ден знам какво трябва да направя. Всеки един ден ще работя стъпка по стъпка без да губя мотивация. А колко ще бъде животът на това правителство - ще реши парламентът. Ако бъде подадена оставка, някой друг ще продължи реформите, коментира Йовчев.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа ми поиска няколко пъти оставката. Неговото мнение е, че МВР не се справя. Всеки народен представител има право да критикува, но аз смятам, че колегите в министерството перфектно си вършат работата.

Министърът обеща драстично понижаване на нивото на подслушванията и обяви, че вярва на прокуратурата.

Давам доверие в министерството на кредит. Но няма да се поколебая да отстраня всеки, който го наруши. Шефът на СДВР бе уволнен по други причини. Уважавам го много, но това, което се случи, бе недопустимо, обяви той. Ако установя, че някой не е лоялен към системата и закона, ще го освободя веднага. Аз не искам персонална лоялност, а такава към закона, към министерството и към колегите си, заключи той.

Последвайте канала на

2461 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.07.05 | 12:57

6
Тези ограждения пазят хората да не хванат някоя зараза от боклука койте се събира в сградата.
ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ

2013.07.05 | 12:55

5
ОСТАВКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ОСТАВКА НА ОРЕШАРСКИ. ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ ДА СЕ ИЗМЕТАТ? ВРЕМЕ Е ЗА ПО ТВЪРДИ ДЕЙСТВИЯ. ТОВА СА НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТРЯБВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ. ОСТАВКА МАФИОТИ !
Боздуган

2013.07.05 | 12:55

1
Ей,герберасти прости,забравих да ви кажа. Вчера ТИКВАТА казал ИХ ЛИБЕ ДИХ на СИДЕРОВ !Туй научил от немците .Браво на него ,запомнил цели 3 думи !Сидеров обаче му отвърнал FUCK YOUSELF / демек найби се сам /! ТИКВУНА МУ С ТИКВУН отговорил на френски с мерси ! Бах ти полиглота майни !!! И на английски знае кангричулейшънс ! Поздравления ,израства ТИКВАТА,по-голяма ТИКВА става!/за простите герберасти полиглот е човек , знаещ няколко езика ./ХАХАХАХА .

2013.07.05 | 12:55

4
ИДЕТЕ СИ БЕ
1

2013.07.05 | 12:55

3
Г-н Йовчев,ако протестиращите искат да нападнат парламента и танковете немогат да ви спасят,но не това им е целта.С тези заграждения и опитите да ограничите правото на протест предизвиквате ескалирането му.
Тигър

2013.07.05 | 12:55

2
Йовчев започна силно. Не допусна агресия от страна на полицията, готви съкращения в МВР и като цяло, създава добро впечатление. Ако успее да направи реформи в мвр, ще бъде наистина добре.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини